Τοπικές Ειδήσεις

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα διαρκέσει φέτος η σεζόν

Μέχρι τις 14 Νοεμβρίου αναμένεται να διαρκέσει η τουριστική σεζόν. Υπάρχουν συγκεκριμένα προγραμματισμένες πτήσεις τσάρτερ μέχρι τότε και κρατήσεις. Και δεν αποκλείεται, εάν η ζήτηση ξεπεράσει τα προσδοκώμενα επίπεδα να δοθεί παράταση ακόμη μίας εβδομάδας στη διάρκεια της σεζόν σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουριστικοί παράγοντες.
Η Ρόδος, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη του πολυπόθητου στόχου της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν υπό την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα ανατραπεί η ομαλή πορεία των πραγμάτων λόγω… απρόοπτων εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας.
Πάντως η δυναμική της σεζόν παραμένει ακόμη στα επίπεδα Αυγούστου. Το περασμένο σαββατοκύριακο, για παράδειγμα αφίχθησαν στη Ρόδο 189 πτήσεις τσάρτερ που μετέφεραν συνολικά 27.000 τουρίστες!
Ο μέσος όρος των καθημερινών αφίξεων ξένων επισκεπτών κυμαίνεται στις 10.000 και εκτιμάται ότι ο Σεπτέμβριος θα κλείσει με 300.000 τουρίστες συνολικά (σ.σ. 380.000 περίπου αλλοδαπούς τουρίστες δέχθηκε η Ρόδος τον περασμένο Αύγουστο).
Όπως αναφέρει ο αερολιμενάρχης Ρόδου και τον Οκτώβριο αναμένεται να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα οι τουριστικές ροές. Πρόκειται άλλωστε για μήνα φθινοπωρινών σχολικών διακοπών σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και μεγάλο ποσοστό των οικογενειών εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για μία απόδραση σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Από την άλλη, μεγάλος όγκος των τουριστικών κρατήσεων που έγιναν πριν την έναρξη της σεζόν αφορούσε στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, καθώς επικρατούσε ακόμη ανασφάλεια για την πρώιμη τουριστική περίοδο λόγω της επέλασης της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη.

«Διατηρούνται ακόμη σε υψηλό επίπεδο οι τουριστικές ροές. Κυριαρχούν οι αφίξεις από τη Γερμανία, την Αγγλία, το Βέλγιο, την Αυστρία και την Ιταλία.
Ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας από τους πολύ καλούς μήνες της σεζόν, ενώ και τον Οκτώβριο αναμένεται να υπάρξει μεγάλη κίνηση», δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ρόδου, κ. Σπύρος Δεληγιάννης.
Υψηλό είναι το ποσοστό των πληροτήτων στα ξενοδοχεία της Ρόδου αυτή την περίοδο, που παραμένουν ανοιχτά στο σύνολό τους. Και αναμένεται μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό των ξενοδοχείων να παραμείνει ανοιχτό μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.
«Σίγουρα ο Σεπτέμβριος είναι ένας από τους πολύ καλούς μήνες της σεζόν. Η κίνηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αναμένεται να φθάσουμε στις 300.000 αφίξεις. Αντίστοιχα, είναι υψηλό το ποσοστό πληρότητας στα ξενοδοχεία καθώς κυμαίνεται γύρω στο 80%.
Όλα τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά αυτή την περίοδο και αναμένεται να αρχίσουν να κλείνουν από τα τέλη Οκτωβρίου, που εκτιμούμε ότι θα είναι ένας εξίσου δυνατός μήνας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος και συμπλήρωσε τα εξής: «Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η σεζόν θα κλείσει με 1.300.000 τουρίστες, πάνω από το 50% του 2019!
Η Ρόδος είναι ένας δυνατός προορισμός ο οποίος πουλάει, γεγονός που οφείλεται στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, στις προσιτές τιμές και στην ασφάλεια που εμπνέει στον επισκέπτη. Βοήθησε επίσης σημαντικά η στοχευμένη προβολή από τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια και το Δήμο και δη η συνδιαφήμιση με τους τουρ οπερέιτορς. Εξίσου σημαντική ήταν και η πρωτοβουλία του συλλόγου μας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ στα ξενοδοχεία, πράγμα που διευκόλυνε σημαντικά τους επισκέπτες».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου