Ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν 31χρονο, που κρίθηκε ένοχος διακεκριμένων κλοπών ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Αθώος κρίθηκε ένας 30χρονος συγκατηγορούμενός του.
Ο πρώτος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου 2014 όταν επιχείρησε να διαρρήξει φροντιστήριο ξένων γλωσσών.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το συμβάν μετέβησαν άμεσα στο σημείο και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν ύστερα από καταδίωξη.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε εξακριβώθηκε ότι ο 31χρονος ενέχεται σε εννέα ακόμη διαρρήξεις επιχειρήσεων στην πόλη της Ρόδου, κάποιες από τις οποίες εφέρετο να έχει διαπράξει από κοινού με έναν 30χρονο Βούλγαρο.
Χθες κρίθηκε ένοχος για 4 από τις 5 πράξεις που του αποδίδονται.
Η αστυνομία είχε αποδώσει στους κατηγορούμενους την ακόλουθη εγκληματική δραστηριότητα:
– Την 24.12.2014 πρώτες πρωινές ώρες ο 30χρονος αφού διέρρηξε πιτσαρία αφαίρεσε χρήματα, μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή με οθόνη και επιχείρησε να διαφύγει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και ακινητοποιήθηκε. Τότε ο δράστης αναγκάστηκε να παραδώσει τα κλοπιμαία στον ιδιοκτήτη που τον ακολουθούσε και τράπηκε σε φυγή πεζός. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε
– Την 11.12.2014 οι δύο εφέροντο να διέρρηξαν από κοινού την προαναφερόμενη επιχείρηση αφαιρώντας χρήματα.
– Ο 30χρονος εφέρετο να διέρρηξε δυο φόρες το ίδιο εστιατόριο αφαιρώντας χρήματα.
– Εφέρετο να διέρρηξε περίπτερο και να αφαίρεσε χρήματα και καπνά.
– Αρχές Αυγούστου 2014 ο 30χρονος εφέρετο να διέρρηξε δυο φορές την ίδια εμπορική επιχείρηση και να αφαίρεσε χρήματα και εστιατόριο αφαιρώντας χρήματα.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Βασίλης Μπακίρης και Σταματίνα Μπαλάνου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ