Ρεπορτάζ

Επαυσε οριστικά η δίωξη για υπεξαίρεση εις βάρος 9 μελών της διοίκησης του Ν.Ο.Ρ.

Να παύσει οριστικά λόγω εξάλειψης του αξιοποίνου, ελλείψει νομότυπης υποβολής έγκλησης και δήλωσης επιθυμίας συνέχισης ποινικής δίωξης και παρέλευσης τετραμήνου από την εφαρμογή του ν. 4619/1.7.2019, η κινηθείσα ποινική δίωξη κατά 9 ατόμων, μελών της διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2013 έως τον Αύγουστο του 2014, για τις πράξεις της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που το έχουν εμπιστευτεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητας του ως διαχειριστή ξένης περιουσίας και το συνολικό αντικείμενο της πράξης υπερβαίνει το ποσό των 120.000 € και της άμεσης συνέργειας στην ανωτέρω πράξη, αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Η ανάκριση εξάλλου περαιώθηκε νόμιμα, με την έκδοση τυπικών κλήσεων προς τους κατηγορουμένους από την Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Ρόδου. Το Σωματείο κατά τον κρίσιμο χρόνο που φέρεται να τελέστηκε η αξιόποινη πράξη της υπεξαίρεσης για την οποία κινήθηκε ποινική δίωξη, ήτοι κατά το χρονικό διάστημα από το 2013 έως τον Αύγουστο του 2014, εκπροσωπούνταν νόμιμα από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτού, που αποτελούνταν, σύμφωνα με το από 3.2.2013 Πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής, από τους κατηγορουμένους.
Η δικογραφία εις βάρος τους σχηματίσθηκε, με δικονομική αφορμή την υποβολή της από 26.8.2014 μηνυτήριας αναφοράς ενός κατοίκου της Ιαλυσού, ο οποίος στερούνταν εξουσία εκπροσώπησης του Σωματείου, αφού αποτελούσε απλώς μέλος αυτού και δεν κατείχε καν θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Αποστολάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου