Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων και οι 10 κατηγορούμενοι (2 ημεδαποί και 8 αλλοδαποί) για τα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης από κοινού, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής τετελεσμένης και σε απόπειρα από κοινού και κατά μόνας, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένη κλοπή.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Σεπτεμβρίου 2018 συνελήφθησαν στην πόλη της Ρόδου, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, επτά άτομα (τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες) ηλικίας από 23 έως 47 ετών, ενώ είχαν ταυτοποιηθεί άλλοι τέσσερις συνεργοί τους.
Το ιστορικό της υπόθεσης έχει συνοπτικά ως εξής:
Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου κατά τους θερινούς μήνες του έτους 2017, καταγγέλθηκαν από τουρίστες περιπτώσεις κλοπών και συγκεκριμένα ότι ενώ επισκέφτηκαν strip club έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, κάποια κονσοματρίς – σερβιτόρα του καταστήματος με αδιευκρίνιστο τρόπο αφαίρεσε χρηματικά ποσά από τις πιστωτικές τους κάρτες εν αγνοία τους.
Την 30η Μαΐου 2018 καταγγέλθηκε από αλλοδαπό ότι την 27η Μαΐου 2018 μετέβη στο ίδιο strip club και διαπίστωσε ότι έγιναν παρά την θέλησή του εφτά επιπλέον χρεώσεις συνολικής αξίας 1561,95 ευρώ στην κάρτα του.
Την 1η Ιουνίου 2018 άλλος αλλοδαπός κατήγγειλε ότι στο ίδιο κατάστημα έγιναν επιπλέον χρεώσεις σε τρεις πιστωτικές του κάρτες συνολικής αξίας 1200 ευρώ.
Την 6η Ιουνίου 2018 αφού διενεργήθηκε αιφνίδια επιχείρηση κατασχέθηκε το σύστημα εσωτερικής μαγνητοσκόπησης και διαπιστώθηκε ότι oι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, εκμεταλλευμένοι την συναναστροφή των θυμάτων με τις κονσοματρίς – σερβιτόρες -χορεύτριες και την συνήθως μειωμένη αντίληψη λόγω μέθης τους, χρέωναν τις κάρτες τους βλέποντας το pin τους και μετά τις αφαιρούσαν και προχωρούσαν σε επαναχρεώσεις.
Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ωστόσο ότι οι καταγγελίες τουριστών ήσαν ψευδείς προκειμένου να εισπράξουν ασφάλιστρα, ότι οι κάρτες των πελατών χρεώθηκαν με την συναίνεσή τους και ότι το ύψος της δήθεν κλοπής ανήλθε σε ποσό κάτω των 5.000 ευρώ, που δεν δικαιολογείται στην πολυετή λειτουργία των καταστημάτων να έγινε μόνο στο διάστημα Μαΐου – Αυγούστου του 2018 όταν ουδέποτε υπήρξε καμία άλλη καταγγελία.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει 20 συνολικά περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών εις βάρος αλλοδαπών που χθες διαψεύστηκαν.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Ακης Μεϊμάρης και Μάριος Μαραβέλιας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ