Συνοδευόμενος από την αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Διαγόρας της Ρόδου κυρία Ξανθή Κριτσιλένια επισκέφτηκε το σημείο του διαδρόμου απογείωσης και προσγείωση που έχει υποστεί ζημιά εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των δύο προηγούμενων ημερών.
Ακολούθησε πολύωρη συζήτηση με την κυρία Αερολιμενάρχη από την οποία ενημερώθηκε για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος και για τις επόμενες κινήσεις που προγραμματίστηκαν από την ΥΠΑ για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η κυρία αερολιμενάρχης διαβεβαίωσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι για λόγους ασφαλείας περιορίστηκε το χρηστικό μήκος του διαδρόμου απογείωσης και προσγείωσης στα 1800 μέτρα που όμως ικανοποιεί τις προδιαγραφές ασφαλείας για πτήσεις όλων των τύπων αεροσκαφών εξαιρούμενων των jumbo.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε αμέσως τον Υπουργό μεταφορών επικοινωνιών και δικτύων κ. Σπίρτζη και τον παρακάλεσε να παρέμβει στη διοίκηση της ΥΠΑ για να εξασφαλισθούν οι απαραίτητοι πόροι για την άμεση επισκευή του διαδρόμου. Ο κύριος Σπίρτζης ανταποκρίθηκε στην έκκληση του βουλευτή και δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει άμεσα με την διοίκηση της ΥΠΑ.
Ο Δημήτρης Γάκης ενημέρωσε επίσης τον κύριο Υπουργό ότι με έκτακτη πτήση του ελικοπτέρου puma, που σταθμεύει στη Ρόδο, μεταφέρθηκε στο Καστελλόριζο τριμελές συνεργείο τεχνικών και επισκεύασαν την βλάβη του πυροσβεστικού οχήματος της ΥΠΑ που εξασφαλίζει την πυροσβεστική κάλυψη και το αεροδρόμιο από νωρίς το μεσημέρι άρχισε να λειτουργεί κανονικά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ