Χ Χατζηευθυμίου- Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια στο αεροδρόμιο

Στράτος Καρίκης – Υπάρχουν σοβαρές και αδικαιολόγητες παραλείψεις από την ΥΠΑ

Να στεγαστούν οι παράτυποι μετανάστες σε άλλη υποδομή πρότεινε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης.

. Ενημερώνοντας τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε πως δεν μπορεί να συνεχίσουν να μένουν στα Παλαιά Σφαγεία οι παράτυποι μετανάστες.
«Το κτήριο των Παλαιών Σφαγείων προορίζεται για αξιοποίηση από το Δήμο. Αυτός ήταν ο προορισμός του. είναι άμεσα στους σχεδιασμούς μας. Δεν μπορεί πέραν του Οκτωβρίου να φιλοξενήσει τους μετανάστες. Ανθρωπιστικά είμαστε υποχρεωμένοι να αποφασίσουμε για την φιλοξενία σε άλλο χώρο όχι κατ ανάγκη του Δήμου . Να ζητήσουμε τη συνδρομή της νέας κυβέρνησης. Μπορεί να διαμορφωθεί χώρος και στο εμπορικό λιμάνι Είναι ευχάριστο που έμεινε στην ίδια θέση ο υπηρεσιακός υπουργός», τόνισε ο δήμαρχος κ,. Φώτης Χατζηδιάκος.
Στην ενημέρωση του προς το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο Ρόδου.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες που έγιναν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το πρώτο βράδυ που μαίνονταν ισχυροί άνεμοι και έβρεχε έντονα.
« Περιοριστήκαμε στον αναγκαίο χώρο δηλαδή σε 20 τμ. Δεν είχαμε και πολλά υλικά. Εγινε καλή δουλειά και δόθηκε σε χρήση το αεροδρόμιο. Ξαφνικά σήμερα έμαθα πως υπήρχε και πάλι πρόβλημα. Με ενημέρωσε η αερολιμενάρχης. Η δουλειά που έγινε εκείνο το βράδυ όχι μόνο άντεξε είναι πλήρης. Το σημείο πρόσμιξης των επιφανειών είναι σαθρό και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ενώ υπάρχει καθίζηση και σε άλλο σημείο. Τα αίτια είναι αρμοδιότητα άλλων. Άλλοι να δουν αν έγινε το έργο τον περασμένο Απρίλιο σύμφωνα με τους κανόνες. Αφού με διαβεβαίωσαν πως επιτέλους ήρθε εκπρόσωπος της ΥΠΑ και επιβλέπει. Παραγγέλθηκαν τα υλικά και θα γίνει μεγαλύτερη παρέμβαση», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά.
«Έγινε παρέμβαση για να λειτουργήσει το αεροδρόμιο., Δεν αρκεί η αερολιμενάρχης . Θα έπρεπε να έρθει κλιμάκιο της ΥΠΑ στη Ρόδο για να επιβλέψει το έργο που έγινε. Ο υποδιοικητής της ΥΠΑ θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα στη Ρόδο και θα συζητήσουμε. Είναι υποχρέωση της υπηρεσίας να εξετάσει το θέμα. Είτε θέλουν ή όχι τα 2 εκατομμύρια τουριστών θα έρχονται στη Ρόδο. Θα πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια για τις επισκευές στο αεροδρόμιο», τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην συνεργασία που είχε με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για τα έργα που θα πρέπει να υλοποιηθούν. Αναφορά έκανε ο δήμαρχος και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα για τις επισκευές στα σχολικά κτήρια.
« Πιστεύω ότι ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός ΤΑ θα πρέπει να συνεργάζονται», τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος .
Στην ενημέρωση ο κ επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης αναφερόμενος στο πρόβλημα με το αεροδρομιο τόνισε πως υπάρχουν σοβαρές και αδικαιολόγητες παραλείψεις από την ΥΠΑ.
«Υπάρχουν σοβαρές και αδικαιολόγητες παραλείψεις της ΥΠΑ που θα μπορούσαν να βλάψουν τον τουρισμό της Ρόδου. Το θέμα είναι σοβαρό. Και θα πρέπει να πιέσει ο δήμος τους αρμοδίους φορείς», τόνισε ο κ. Καρίκης που ζήτησε να είναι η νέα κυβέρνηση κοντά στη Ρόδο.
Αναφορά έκανε ο κ .Καρίκης στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ αλλά και σε άλλα τοπικά ζητήματα. Για το θαλάσσιο τουρισμό τόνισε πως θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στις εταιρείες κρουαζιέρας.
Απευθυνόμενος στον βουλευτή κ. Γάκη τόνισε πως θα πρέπει οι δήμοι να είναι αυτοτελείς οικονομικά.
« Πιστεύω πως θα ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη. Σε λίγο καιρό θα κινδυνεύσει και η μισθοδοσία των υπαλλήλων. Θα πρέπει να γίνουν νομοθετικές αλλαγές για να έρθουν πόροι στους δήμους. Να μην είναι οι ΟΤΑ και οι αιρετοί ζητιάνοι», τόνισε ο κ. Καρίκης.
Ο κ. Καρίκης τόνισε πως τα στρατόπεδα που έχουν εκκενωθεί θα πρέπει να παραχωρηθούν στους δήμους.
«Εγιναν προσπάθειες αλλά υπήρξαν ελλείψεις και προβλήματα σοβαρά που δεν θα πρέπει να επαναληφθούν το 2016. Θα πρέπει εντός τριμήνου ανά τομέα το σχέδιο για τη Ρόδο του επόμενου έτους. Δεν έχει περιθώρια η Ρόδος να πάει παρακάτω», τόνισε ο κ. Καρίκης.
Λαμβάνοντας το λόγο ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΔΗ κ. Χατζής Χατζηευθυμίου απευθυνόμενος στον κ. Γάκη , δήλωσε πως θα πρέπει η κυβέρνηση επιτέλους να εφαρμόσει το πρόγραμμα της.
«Υπάρχουν καταγγελίες από τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο για τις ελλείψεις. Θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια στο αεροδρόμιο», τόνισε ο κ. Χατζηευθυμίου.
Ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΔΗ προσκόμισε φωτογραφία που δείχνει μια τσάντα γεμάτη με σύριγγες που βρέθηκε σε δημοτικό σχολείο της πόλεως. Ζήτησε από το δήμαρχο να παρακολουθεί την κατάσταση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.
Στην ενημέρωση του ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης αναφέρθηκε στην ανάδειξη της νέας κυβέρνησης.
« Εκτιμώ ότι οι βουλευτές του νομού δεν θα πρέπει να είναι οι διαμεσολαβητές αλλά να γίνουν ουσιαστικοί συμπαραστάτες των ΟΤΑ. Χρειάζεται ριζική αναμόρφωση του Καλλικράτη με στόχο την κατοχύρωση της συνταγματικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ», τόνισε ο κ. Υψηλάντης.
Ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό.

Επαγρύπνηση για το μεταναστευτικό και τους συντελεστές του φΠΑ
Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημητρης Γάκης αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και τόνισε πως το πρόβλημα είναι μπροστά.
«Το μεταναστευτικό είναι μπροστά μας. Θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνιση», τόνισε ο κ. Γάκης .
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ και τόνισε πως θα πρέπει να συγκροτηθεί ομάδα διεκδίκησης καθώς θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα.
« Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί μια συντονιστική ομάδα. Υπάρχει σχέδιο και μελέτες που δείχνουν την αναγκαιότητα για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά», τόνισε ο κ. Γάκης

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ