Αθλητικά

Γ.Γ.Α. για ερασιτέχνες αθλητές: «Και οι εμβολιασμένοι θα υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ έως 30/8»

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, διευκρίνισε τα ακόλουθα σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 23/08/2021 έως 30/08/2021:
Την πρώτη εβδομάδα επανέναρξης των προπονήσεων για την νέα αγωνιστική περίοδο (μετά την περίοδο των θερινών διακοπών), οι αθλητές/τριες και το τεχνικό προσωπικό, όλων των αθλημάτων (ατομικών και ομαδικών), ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (με πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ), θα πρέπει να υποβληθούν στον πρώτο προληπτικό έλεγχο για covid-19.
Από εκει και πέρα ισχύουν τα εξής :
ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Αθλητές έως και 17 ετών : self test ανά εβδομάδα, παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας.
Αθλητές 18 ετών και άνω: rapid test ανά 1 εβδομάδα.
Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.
ΑΓΩΝΕΣ
Αθλητές έως και 17 ετών: PCR ή rapid test 48h ή self test παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα
Αθλητές 18 ετών και άνω: PCR ή rapid test 48h
Εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.
Επιτρέπεται η παρουσία θεατών με πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές μόνο για πλήρως εμβολιασμένους θεατές και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως 17 ετών.
Οι ανήλικοι άνω των 12 και έως 17 ετών προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή Rapid test 48 ωρών. Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου