Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Προβλέπεται φυλάκιση έως 3 χρόνια για fake news-Πιθανή η αυστηροποίηση των ποινών

Τους τρόπους να αντιμετωπίσει τη διασπορά fake news εξετάζει η κυβέρνηση αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι το άρθρο 151 του νέου ποινικού κώδικα προβλέπει φυλάκιση έως και 3 χρόνια για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Μάλιστα όπως επισήμανε αν διαπιστωθεί ότι η εφαρμογή των νέων διατάξεων δεν είναι πολύ αποτελεσματική για τα συγκεκριμένα αδικήματα, είναι πολύ πιθανό, μέσα από τις προτάσεις της ειδικής επιτροπής που παρακολουθεί το νέο ποινικό κώδικα, να προχωρήσει η πολιτεία σε αυστηροποίηση των ποινών για την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Για την παραβίαση της καραντίνας, όπως είπε ο Κώστας Τσιάρας, το αδίκημα αυτό έγκειται στο 285 άρθρο του ποινικού κώδικα, που προβλέπει φυλάκιση έως και 10 έτη αν κάποιος κριθεί υπαίτιος για το θάνατο ενός ανθρώπου, και μεγαλύτερες ποινές αν προκληθεί θάνατος περισσότερων ανθρώπων.

«Το ζήτημα είναι να μη φθάσουμε στην εφαρμογή των ισχύουσων διατάξεων αλλά να προλάβουμε πριν φτάσουμε εκεί» ανέφερε ο υπουργός.

Για τα δικαστήρια ο κ. Τσιάρας είπε ότι θα εξεταστούν όλες οι τρέχουσες επιδημιολογικές εξελίξεις της χώρας και αυτήν την εβδομάδα, θα αποφασιστεί αν χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τη λειτουργία των δικαστηρίων, όπου, όπως επισήμανε, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου