Τοπικές Ειδήσεις

Επίσκεψη Νεκτάριου Σαντορινιού στην 54η Πανελλήνια Έκθεση της Κρεμαστής

Την 54η Πανελλήνια Έκθεση Κρεμαστής επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους της έκθεσης και να συνομιλήσει με ντόπιους παραγωγούς και εμπόρους από τους οποίους ενημερώθηκε για την δραστηριότητές τους, ενώ αντάλλαξαν γνώμες για την προοπτική ενίσχυσης της βιοτεχνίας και της γεωργικής παραγωγής της Ρόδου. Ιδιαίτερη αναφορά, κατά την επαφή του με τους εκθέτες, έγινε στην συμβολή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων αλλά και στη συμβολή του στην βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων.

Τέλος, κατά την τελευταία μέρα της έκθεσης συμμετείχε στην τελετή βράβευσης των αριστευσάντων μαθητών του σχολικού έτους 2018-19 καθώς και των επιτυχώς εισαχθέντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, από τον χώρο της έκθεσης, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την μεγάλη συμμετοχή εκθετών αλλά και επισκεπτών, που και φέτος σημειώθηκε.

«Η επιτυχία της Πανελλήνιας Έκθεσης της Κρεμαστής Ρόδου, που πια αποτελεί έναν παγιωμένο θεσμό, αποδεικνύει την μεγάλη ανάγκη για ενίσχυση διαφόρων και εναλλακτικών παραγωγικών δραστηριοτήτων του δευτερογενούς και πρωτογενούς τομέα στα νησιά μας. Τα νησιά μας έχουν μακρά παράδοση στην λαϊκή τέχνη, την παραγωγή αγροτικών προϊόντων αλλά και στην βιοτεχνία και την μεταποίηση, παράγοντας μοναδικά και ανταγωνιστικά προϊόντα που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά τους. αναδεικνύοντας έτσι όλα τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Είναι αδήριτη η ανάγκη για εφαρμογή πολιτικών που θα δίνουν προοπτική και ευκαιρίες στις τοπικές αυτές δραστηριότητες, βασιζόμενες σε ένα συνολικό σχέδιο ανάταξης της οικονομίας των νησιών μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου