ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα πρόκληση της Τουρκίας νότια του Καστελλόριζου

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Συνε­χί­ζουν τις προ­κλή­σεις οι Τούρκοι με νέα παρά­τυπη δέσμευση περιο­χής νότια του Καστε­λό­ρι­ζου. Με την Navtex 815/17 δεσμεύ­ουν για άσκηση με πυρά, περιοχή περίπου 30 χιλιό­με­τρα νότια του ακρι­τι­κού ελλη­νι­κού νησιού, για χρονικό διά­στημα που ξεκινά από σήμερα το βράδυ μέχρι τα μεσά­νυ­χτα τις 25ης Αυγού­στου, χωρίς όμως ο σταθμός της Αττά­λειας που την εξέδωσε να έχει την σχετική δικαιο­δο­σία, καθώς η συγκε­κρι­μένη περιοχή εμπί­πτει σε αυτή του σταθμού του Ηρα­κλείου.

Του Μαρίνου Γκα­σιάμη

swoighfeoifj

Η Αθήνα απά­ντησε με Antinavtex στην οποία επι­ση­μαί­νει πως ο σταθμός της Αττά­λειας δεν έχει την σχετική δικαι­δο­σία.

Να θυμί­σουμε πως χθες ένα ζεύγος τουρ­κι­κών μαχη­τι­κών προ­χώ­ρησε σε υπέρ­πτηση της νήσου Ανθρω­πο­φά­γοι κοντά στους Φούρ­νους και του Αγα­θο­νη­σίου. Συνο­λικά χθες οι Τούρκοι έστει­λαν 4 μαχη­τικά τους στο Κεντρικό Αιγαίο που σημεί­ω­σαν πέρα από τις προ­κλη­τι­κές υπερ­πτή­σεις και συνο­λικά 14 παρα­βιά­σεις του Εθνικού Ενα­έ­ριου Χώρου και 3 παρα­βά­σεις των κανόνων ενα­έ­ριας κυκλο­φο­ρίας στο FIR Αθηνών.

Ήταν δε τέτοια η προ­κλη­τι­κό­τητά τους που τα πράγ­ματα έφτασαν και σε μία εμπλοκή. Αξίζει δε να επι­ση­μά­νουμε πως τα 2 από τα 4 τουρ­κικά μαχη­τικά ήταν οπλι­σμένα, κάτι που ανε­βά­ζει τον κίνδυνο ενός ατυ­χή­μα­τος.

Πηγή newsbeast.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.