Αθλητικά

Στην Αθήνα για τη Γ.Σ. της ΕΠΟ οι Διακοφώτης-Παυλίδης

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Διακοφώτης ως τακτικός αντιπρόσωπος και ο γενικός γραμματέας της Γιώργος Παυλίδης ως αναπληρωματικός , θα εκπροσωπήσουν την ΕΠΣΔ στην αυριανή Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grant Hyatt στην Αθήνα.
Πέρα από την έγκριση του διοικητικού και του οικονομικού απολογισμού, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, που αναμένεται να εμφανίσει πλεόνασμα 2.065.854 ευρώ.
Η εκμετάλλευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων των εθνικών ομάδων, του Κυπέλλου Ελλάδος και των υπόλοιπων διοργανώσεων υπολογίζεται πως θα αποφέρει έσοδα 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ άλλα 4,7 περιμένει να εισπράξει η Ομοσπονδία από τις FIFA/UEFA για διάφορα προγράμματα, παρότι η καταβολή των χρημάτων συνδέεται με την εφαρμογή της ολιστικής μελέτης και την ψήφιση των αλλαγών που προβλέπει στο καταστατικό.
Επιπλέον, προβλέπονται εισροές περίπου 2,2 εκατομμυρίων ευρώ από παράβολα για συμμετοχή στις διοργανώσεις, δικαστικά έξοδα και πρόστιμα, ενώ άλλα 5,2 εκατομμύρια ευρώ αναμένει να εισπράξει η ΕΠΟ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Όσο για τα έξοδα, τα περιγραφόμενα ως «γενικά» (μισθοδοσίες, ενοίκια κ.ά.) υπολογίζονται στα 5,9 εκατομμύρια ευρώ, 4,3 εκατομμύρια ευρώ προβλέπεται να δαπανηθούν για τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων, 1,6 εκατομμύρια ευρώ για τη διαιτησία και 6,5 εκατομμύρια ευρώ για τα «έξοδα των εθνικών ομάδων».
Το ποσό που θα μοιραστεί στις ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας θα ανέρχεται στο 1.250.000 ευρώ, συνεπώς διαφοροποίηση σε σχέση με τα όσα ίσχυαν πέρσι δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει ούτε στα ποσά των υπόλοιπων επιχορηγήσεων προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου