Αθλητικά

ΕΠΟ: Οι αποφάσεις στην γενική συνέλευση

Την Παρασκευή έγινε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπου πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις.
Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε προς ενημέρωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.
-Με 59 θετικές ψήφους ενέκρινε την έκθεση πεπραγμένων της Εκτελεστικής Επιτροπής της περιόδου από 01/06/2023 έως και 31/05/2024 (5 ‘’όχι’’, 1 λευκό).
-Με 56 θετικές ψήφους ενέκρινε τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της περιόδου από 01/01/2023 έως 31/12/2023. (4 ‘’όχι’’, 2 λευκά).
-Με 55 θετικές ψήφους ενέκρινε τον προϋπολογισμό της περιόδου από 01/01/2025 έως 31/12/2025. (4 ‘’όχι’’, 3 λευκά).
-Επικύρωσε ομόφωνα τα ορισθέντα μέλη των δικαστικών και δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ για την επόμενη τριετία:
Διαιτητικό Δικαστήριο ΕΠΟ: 5 τακτικά και 5 αναπληρωματικά μέλη.
Επιτροπή Εφέσεων ΕΠΟ: 5 τακτικά και 5 αναπληρωματικά μέλη.
Πειθαρχική Επιτροπή ΕΠΟ: 5 τακτικά και 5 αναπληρωματικά μέλη.
Πειθαρχική Επιτροπή Super League 1: 1 τακτικό μέλος και 1 αναπληρωματικό μέλος.
Πειθαρχική Επιτροπή Super League 2: 1 τακτικό μέλος και 1 αναπληρωματικό μέλος.
Επιτροπή Δεοντολογίας: 5 τακτικά και 5 αναπληρωματικά μέλη.
Υπεύθυνος άσκησης δίωξης πειθαρχικών ποδοσφαιρικών αδικημάτων: 1 τακτικό και 1 αναπληρωματικό.
-Ενέκρινε ομόφωνα την αναγνώριση της Ένωσης Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών Βορείου, Νοτίου Ελλάδας και Νήσων ως πλήρους μέλους της ΕΠΟ.
-Απέρριψε με 51 αρνητικές ψήφους την αναγνώριση της Ένωσης Διαιτητών ως μέλους της ΕΠΟ (2 λευκά).
-Ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση του άρθρου 82 του καταστατικού και του κανονισμού που διέπει την εφαρμογή του καταστατικού και κωδικοποίηση των διατάξεων του».
Μάκης Γκαγκάτσης: «Η νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα εκλεγεί για να φέρει καθαρότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο»
Ξεκάθαρος ο Μάκης Γκαγκάτσης για τη νέα μέρα στην ΕΠΟ και τις αναφορές περί συμμαχιών, τονίζοντας ότι δεν ζητάει ούτε μία μέρα πίστωση, ενώ χειροκροτήθηκε με ιδιαίτερα θερμό τρόπο στη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Αυτή η διοίκηση, εκλέγεται ανεξάρτητη, θέλοντας να εισφέρει στην ισονομία και δικαιοσύνη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τώρα ότι εσείς λέτε για νταλαβερτζήδες ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, συμμαχία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Δεν μίλησε για ομάδες μίλησε για ονόματα ο κ. Μπέος. Εσείς πήρατε τον λόγο, καλά κάνατε και μιλήσατε για ονομαστική ψηφοφορία. Εσείς πήρατε τον λόγο για να μιλήσετε για συμμαχίες. Αυτή η διοίκηση που εκλέγεται στις 22 Ιουλίου, δεν υπάρχει καμία συμμαχία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Εκλέγεται για να εισφέρει και να υπηρετήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τώρα, ότι κάποιος σας είπε για να πείτε περί συμμαχίες και νταλαβερζήδες, είναι διαφορετικό κομμάτι. Ότι ήμουν αντιπρόεδρος και CEO της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν σημαίνει ότι πάω ως σύμβουλος του ΠΑΟΚ. Αυτή η διοίκηση έχει εκλεγεί για να φέρει καθαρότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Υπήρχαν σκιές τα δύο τελευταία χρόνια αλλά δεν υπάρχει καμία συμμαχία. Όποιος θέλει ακολουθεί, μόνο ενωτικά μπορούμε να προχωρήσουμε. Δεν υποχρεώνω κανέναν να ψηφίσει εμένα ή κάποιον από την παράταξη της οποίας ηγούμαστε. Εδώ όλοι είμαστε για να υπηρετήσουμε όλα τα μέλη της συνέλευσης, το ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η νέα διοίκηση δεν ζητάει ούτε μία μέρα πίστωση. Θα φανεί από την πρώτη μέρα για το τι είναι ικανή να κάνει αυτή η διοίκηση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου