Ειδήσεις

Αποφυλακίζεται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Με καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ αποφυλακίζεται ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ενώ του επιβλήθηκαν και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Αποφυλακίζεται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Ο κ.Λαυρεντιάδης, που είχε σε βάρος του δύο εντάλματα προσωρινής κράτησης, σε διαφορετικούς χρόνους το καθένα, για την υπόθεση της τράπεζας και για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη (τον Ιούνιο του 2012), είχε αποφυλακιστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την πρώτη υπόθεση, αλλά παρέμενε υπό κράτηση για τη δεύτερη δικογραφία.

Συνεπώς, με την έκδοση του σημερινού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την αποφυλάκισή του με την καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ και δύο περιοριστικούς όρους για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ο επιχειρηματίας εφόσον καταβάλει τα χρήματα θα είναι ελεύθερος.

Ωστόσο, θα τεθούν σε ισχύ και οι όροι για την υπόθεση των επισφαλών δανείων όπως τους όρισε πριν λίγο καιρό το Συμβούλιο Εφετών. Έτσι ο κατηγορούμενος υποχρεούται να εφαρμόσει και αυτούς τους του όρους που είναι οι εξής:

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα.
Υποχρέωση παράδοσης του διαβατηρίου και της αστυνομικής ταυτότητάς του στο Αστυνομικό Τμήμα.
Απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής και απαγόρευση μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο.
Υποχρεωτική διανυκτέρευση εντός της οικείας του στη Βάρη Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της τράπεζας έχει εκδοθεί βούλευμα (αριθμ 695/ 2014) του Συμβουλίου Εφετών που παραπέμπει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τόσο τον θεωρούμενο πρωταγωνιστή της υπόθεσης, όσο και επιχειρηματίες, αλλά και στελέχη της τράπεζας την επίμαχη περίοδο.

Μεταξύ των 33 συγκατηγορουμένων του κ. Λαυρεντιάδη είναι οι Τρύφωνας Κολίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου αλλά και οι καταζητούμενοι Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του Γιώργος.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση των θεωρούμενων επισφαλών δανειοδοτήσεων, ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, που φαίνεται να κατέληξαν σε εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, αφορούν συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία.

Σχολιάζοντας το βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας, οι συνήγοροι του κ. Λαυρεντιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Γιώργος Σπακουρής, αναφέρουν σε γραπτή τους δήλωση:

«Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με πρόεδρο τον κ. Γεράσιμο Βρυώνη και μέλη τις κκ Παναγιώτα Σιδέρη και Γεωργία Σταμάτη, αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Λαυρεντιάδης με περιοριστικούς όρους. Η Δικαιοσύνη, επιδεικνύοντας μετριοπάθεια και σύνεση (Αριστοτέλειες αρετές του Δικαίου) και αξιολογώντας ορθά τα προβλήματα υγείας του κ. Λαυρεντιάδη, του έδωσε τη δυνατότητα ελεύθερος να πολεμήσει για τη ζωή του και την αθωότητά του. Πρέπει να τονισθεί ότι το θύμα αυτής της υπόθεσης είναι ο βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Λαυρεντιάδη και διατρανώνει την αθωότητά του».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου