Προς μπαράζ-πρωταθλητών για 4 εισιτήρια ανόδου η νέα Γ’ Εθνική
Για την Γ’ Εθνική της ερχόμενης σεζόν έχουν ακουστεί πολλά και γράφτηκαν ακόμα περισσότερα. Η ουσία είναι ότι η δομή της κατηγορίας που «εξαφανίστηκε» ως δια μαγείας από την αναδιάρθρωση Βασιλειάδη παραμένει θολή.
Από πλευράς ΕΠΟ δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το συγκεκριμένο θέμα καθώς έτρεχαν με τις επαγγελματικές λίγκες. Αυτές που πλέον θα είναι τρεις κι αντί να μειωθούν οι ομάδες, κάτι το οποίο ήταν και το ζητούμενο για να… αντέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυξήθηκαν.
Το παράλογο της ανάποδης αναδιάρθρωσης καλά κρατεί, ωστόσο, για την Γ’ Εθνική το πιθανότερο που μπορεί να συμβεί όταν πάρει απόφαση η ΕΠΟ να κάνει το σχεδιασμό της νέας σεζόν, είναι να παραμείνουν όλα ως έχουν.
Θεωρείται δύσκολο να αυξηθούν οι ομάδες, με την άνοδο και των δεύτερων των ομίλων των ΕΠΣ, και κατά συνέπεια και οι όμιλοι με υποβιβασμό λιγότερων συλλόγων από την φετινή Γ’ Εθνική.
Η… αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής λογικά πάει για την επόμενη χρονιά. Ενδεχομένως η σεζόν που έρχεται θα είναι κάτι σαν μεταβατικό στάδιο ώστε να διαπιστωθεί, κυρίως εάν το μοντέλο με Super League 1, Super League 2 και Football League… τραβήξει χωρίς μπερδέματα. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως όλο το παραπάνω είναι εξαρτημένο από ένα και μόνο πράγμα: από την κάνουλα -που άνοιξε- των τηλεοπτικών συμβολαίων.
Συνοπτικά το «μοντέλο» της Γ’ Εθνικής για την σεζόν που μας έρχεται αναμένεται είναι μια από τα ίδια, αλλά με μικρές αλλαγές. Υπάρχει σκέψη να παραμείνουν οι 8 όμιλοι των 14 ομάδων, να υποβιβαστούν 7 από κάθε όμιλο και οι πρωταθλητές να δημιουργήσουν ένα γκρουπ-πρωταθλητών και μέσω πλέι οφ να παλέψουν για τα 4 εισιτήρια της ανόδου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ