Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου στο κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ.
Στην εκδήλωση, έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων οι κ.κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, Μανώλης Γλυνός, Γιάννης Μαχαιρίδης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Νίκος Ζωίδης, Βασίλης Παπανικόλας, Στάθης Κουσουρνάς, Κοσμάς Σφυρίου, Ελευθερία Φτακλάκη, Βάιος Καλοπήτας, Σαράντος Μπρακρυσιώρης,  Τέλης Ηρακλείδης, Νικηφόρος Παπανικόλας, Βαγγέλης Μανδρακός, Γιούλα Νικητιάδη, Γιάννης Παρασκευάς, Χαράλαμπος Κόκκινος, υποψήφιοι και μέλη της παράταξης και πλήθος πολιτών.
Ο κ. Χατζηδιάκος κατά την έναρξη της ομιλίας του έδωσε έμφαση στο έργο που έχει παραχθεί σε αυτή τη θητεία, στους συνεργάτες του οι οποίοι πορεύτηκαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια και μοιράστηκαν το όραμα της δημοτικής αρχής, στα νέα μέλη και σε αυτούς που αποχώρησαν.

 

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ Χατζηδιάκος ανέφερε τα εξής:
«Είμαστε και πάλι όλοι μαζί, όπως πριν 5 χρόνια στον ίδιο χώρο. Σήμερα πολλοί περισσότεροι και προχωρούμε δυναμικά, προχωρούμε όλοι μαζί προς τις μεθαυριανές δημοτικές εκλογές, για μια ακόμη μεγάλη Νίκη. Για την νίκη της παράταξης μας, για την νίκη της κοινωνίας, για την νίκη των πολιτών της Ρόδου, που μας δίνουν την Δύναμη.
Είμαστε μαζί με γνωστά, αλλά και νέα πρόσωπα, με νέες συνθέσεις σφυρηλατούμε την ενότητά μας και τη συμπόρευση, χωρίς διακρίσεις, χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς, μα προπαντός, χωρίς συναλλαγές και κρυφές συμφωνίες, αλλά ισότιμα και δημοκρατικά, μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο, με στόχο τη συνεννόηση και τη συμβολή όλων των δυνάμεων της κοινωνίας των πολιτών, για τη Ρόδο».
Αναφερόμενος στην παράταξή του τόνισε ότι τα μέλη της προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών, έχουν δουλέψει σκληρά, δεν τους έχει χαριστεί τίποτα…
«Εμαθα στη ζωή μου, ότι τα σπουδαία γίνονται μέσα από την σκληρή δουλειά, την γνώση, την εμπειρία, μέσα από κανόνες, ισχυρή θέληση, πειθαρχία και επιμονή, και ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος των συμβιβασμών. Η επιτυχία διεκδικείται, κατακτιέται και είναι άμεσα συνυφασμένη με την προσπάθεια και την συνέπεια.


Για μένα και όλους τους συνεργάτες μου Αυτοδιοίκηση σημαίνει ανθρώπινη επαφή. Κοντά στον άνθρωπο και στα προβλήματά του. Μακριά από στερεότυπα, ιδεοληψίες και ταξικές περιχαρακώσεις. ‘Ετσι δημιουργούνται σχέσεις ακατάλυτες στον χρόνο. Σχέσεις, που μας ενδυναμώνουν. Αυτό επιδίωξα όλα αυτά τα χρόνια στην πολυεπίπεδη παρουσία μου και ενασχόλησή μου με τους θεσμούς της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Αυτοδιοίκησης. Μια βιωματική σχέση, με το πολιτικό και διοικητικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης» τόνισε και επεσήμανε ότι στην διάρκεια της θητείας της παράταξής του ελήφθησαν σκληρές αποφάσεις:
«Είναι αλήθεια ότι ως δήμαρχος ενόχλησα και ξεβόλεψα πελατειακές σχέσεις, αντιστάθηκα σε πρακτικές και κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες… Η ασυμβίβαστη αυτή στάση μου, είναι γεγονός ότι προκάλεσε αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις, ενόχλησε βολεμένους και γέννησε ακόμη και ανθυποψηφίους μου στις εκλογές, – άλλωστε, μου το ομολόγησαν -. Δεν το μετανιώνω, αντίθετα είμαι υπερήφανος γι αυτό. Και ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, που στήριξαν τις επιλογές μου. Αυτούς που άντεξαν και έμειναν δίπλα μου μέχρι τέλους».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «η τήρηση της νομιμότητας, η μηδενική ανοχή, η υπεράσπιση του τοπικού δημόσιου συμφέροντος δεν είναι για μένα ένα απλό σύνθημα, είναι στάση αξιακή και βαθιά πολιτική. Έτσι πορεύομαι. Έτσι θα πορευτώ. Έτσι θα πορευτούμε, με τη δική σας εντολή.
Είναι επίσης αλήθεια, ότι σ’ αυτή την θητεία, αντιμετωπίσαμε τεράστιες δυσκολίες, συναντήσαμε εμπόδια για την υλοποίηση κάθε έργου, από το πιο απλό μέχρι το πιο μεγάλο. Για να μιλάμε σήμερα για τα δρομολογημένα πλέον, εμβληματικά και αναπτυξιακά δημόσια έργα.
Διεκδικήσαμε, επιμείναμε, αντιμετωπίσαμε προβλήματα, πολλά και σύνθετα, τα οποία είχαν σχέση με τις ατέλειες του προγράμματος “Καλλικράτης”, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα μας. Γιατί δεν αρκεί μόνο η επιθυμία να δώσεις λύση σε προβλήματα. Όλοι αυτό επιζητούμε, η τουλάχιστον, κάποιοι έτσι διακηρύσσουν έστω και αν δεν το πιστεύουν.
Όμως για να λύσεις τα προβλήματα πρέπει να τα γνωρίζεις, πρέπει να γνωρίζεις το νησί από την μια άκρη έως την άλλη. Πρέπει να πιστεύεις στον ενιαίο δήμο και όχι μόνο στο Βόρειο τουριστικό τρίγωνο. Τέλος πρέπει να γνωρίζεις τον τρόπο και τις διαδικασίες αντιμετώπισης τους και να δουλεύεις σκληρά, ατέλειωτες ώρες, όχι απλώς να βάζεις υπογραφές, όπως πιστεύουν κάποιοι.
Οι θεωρίες και οι διακηρύξεις, τα μεγάλα λόγια, δεν έχουν σχέση με την ουσία των πραγμάτων».
Σε ό,τι αφορά το έργο της παρατάξεως τόνισε τα εξής:
«Όλα όσα πετύχαμε, όλα όσα εκτελούμε σήμερα δεν είναι προεκλογικές μεθοδεύσεις της τελευταίας στιγμής, όπως ορισμένοι από άγνοια ή από σκοπιμότητα διατυμπανίζουν και μηδενίζουν κατά την προσφιλή τους τακτική. Όλα όσα γίνονται και πολλά που ξεκινούν μετά τις εκλογές, με εξασφαλισμένους πόρους και συμβατικές δεσμεύσεις, είναι αποτέλεσμα πολύμοχθης προσπάθειας μέσα από πολύχρονη και πολυδαίδαλη διαδικασία».
Αναφερόμενος ειδικότερα στο έργο του τόνισε «Προτάξαμε την υλοποίηση ολοκληρωμένων σχεδίων, τα οποία συνδέουν τα μικρά με τα μεγάλα και προσδίδουν στο Δήμο μας ισχυρή πολιτική, κοινωνική και αναπτυξιακή διάσταση. Εστιάσαμε σε παρεμβάσεις και προοπτικές αναπτυξιακές με την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της Ρόδου, ως ενιαίας οικονομικής, περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής οντότητας.
Σήμερα, ο Δήμος Ρόδου αποκτά μια σύγχρονη προσωπικότητα που στηρίζεται στη σύνθεση της ιστορικής διαδρομής του, με τη δημιουργικότητα που είναι αναγκαία για να οικοδομήσει η νέα γενιά το μέλλον της.
Αυτήν την εντολή θέλουμε να ολοκληρώσουμε στην επόμενη αυτοδιοικητική θητεία, ως δημοτική αρχή, για να δικαιωθούν οι επίπονες προσπάθειες μας, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά, τα οποία συνθλίβουν χρόνια τις δυνατότητες ανάπτυξης του Δήμου μας.


Οι μεγάλες παρεμβάσεις μας στις υποδομές, στην κοινωνική πολιτική, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην πολιτική προστασία, στο περιβάλλον, στην διαχείριση στερεών αποβλήτων, στα αντιπλημμυρικά, στην αγροτική οδοποιία είναι στοχευμένες και εστιασμένες σε καινοτόμες και ριζοσπαστικές λύσεις, σε συγκεκριμένα και χρόνια ζητήματα και προβλήματα».
Μίλησε ακόμη για συναλλαγές, συμβάσεις προσχωρήσεως, ανταλλαγές, πελατειακές σχέσεις στον προεκλογικό αγώνα:
«Σίγουρα στην αρένα αυτής της διπλής εκλογικής αναμέτρησης πλεονάζουν οι σκόπιμες συμμαχίες, οι συμφεροντολογικές συμπορεύσεις, οι αντιπαλότητες, ωστόσο για την παράταξή μας, οι μέθοδοι αυτές, είναι πέραν και μακριά από την νοοτροπία μας, από τις θέσεις και τις αρχές μας, αλλά πάνω από όλα είναι ασύνδετες πρακτικές με την έννοια της Δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης.
Ακούσαμε και είδαμε να γίνονται πολλά σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο, πρωτοφανή και ανοίκεια, τα οποία προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζουν ευθέως την εκλογική νομοθεσία. Εμείς τα αντιμετωπίζουμε στην πράξη και βεβαίως θα ειπωθούν με το “όνομά τους” μετεκλογικά. Συμπολίτες μας έγιναν κοινωνοί, πρακτικών και συμπεριφορών, πρωτοφανών, που παραβιάζουν την δημοκρατική νομιμοποίηση στην άσκηση του συνταγματικού κατοχυρωμένου δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Τηρώντας τον δικό μου αξιακό κώδικα, κράτησα και σε αυτή την προεκλογική περίοδο, ένα υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού και έτσι θα συνεχίσω. Όμως, έχοντας την ευθύνη αυτής της παράταξης δεν θα επιτρέψω σε κανένα, να θεωρήσει τον πολιτισμό και την ευπρέπεια ως αδυναμία, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί κάποιοι δεν μπορούν να μας μοιάσουν.


Εμείς σεβόμαστε την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας και δεν μοιράζουμε δωροεπιταγές με κωδικούς αριθμούς, μαζί με σταυρωμένα ψηφοδέλτια.
Εμείς στηρίζουμε τους εργαζόμενους στο Δήμο μας, με διασφαλισμένες τις νόμιμες αμοιβές και τα δικαιώματά τους, μέσα από αποφάσεις συλλογικών οργάνων, δεν καταπιέζουμε και δεν απολύουμε εργαζόμενους, αν δεν επιστρατευτούν στον συνδυασμό μας.
Εμείς αξιοποιούμε την ακίνητη περιουσία του Δήμου και δημοπρατούμε αναπτυξιακά έργα, με διάφανες διαδικασίες, για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, και δεν υποσχόμαστε προσλήψεις προκειμένου να μας στηρίξουν.
Εμείς δεν αρνούμαστε τον δημοκρατικό διάλογο, με όλους τους ανθυποψηφίους μας, ούτε αποφεύγουμε να αντιπαρατεθούμε δημόσια, με επιχειρήματα και αλήθειες.
Εμείς μιλάμε με έργα, δεχόμαστε την κριτική των πολιτών και των τοπικών ΜΜΕ αυτοπρόσωπα και όχι κρυμμένοι πίσω από ακριβοπληρωμένα σποτάκια και μονολόγους στα Αθηναικά ΜΜΕ.
Εμείς περπατάμε μέσα στην κοινωνία και αγκαλιάζουμε τον συμπολίτη μας, γιατί το πιστεύουμε και παίρνουμε δύναμη από την αγάπη του και όχι γιατί το επιβάλει η επικοινωνιακή τακτική.
Εμείς δεν πολώνουμε ούτε διχάζουμε την κοινωνία. Αντίθετα μέσα από τον πολυσυλλεκτικό και δυνατό συνδυασμό μας, ενώνουμε την κοινωνία, γιατί είμαστε μέσα στην κοινωνία και δεν ανήκουμε σε μια κλειστή ψευδοελίτ.
Σήμερα η απλή λογική και όχι η απλή αναλογική, επιβάλλει τον διάλογο, τις ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες, απαιτεί την ισότιμη συμπόρευση όλων των υγιών αυτοδιοικητικών δυνάμεων και αυτό είναι Επιδίωξή και δέσμευσή μας. Κάποιοι άλλοι δεν το πιστεύουν».

Ένα σχόλιο στο Εδωσε την τελευταία μάχη του ο Φ. Χατζηδιάκος

  1. Avatar Ο/Η Βίο Ρευστός λέει:

    Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο και σε όλους τους πολιτικούς άρχοντες του τόπου που επέτρεψαν με τη σιωπή τους να εγκριθεί τελικά η πρώτη ρυπογόνος μονάδα καύσης βιορευστών, 2χλμ από την Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ