Ρεπορτάζ

Υπάρχει θέμα συμμετοχής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Κυβέρνηση

“Οι ευρωεκλογές είναι ένα επίσημο γκάλοπ της στιγμής. Πιστεύω πως ο κάθε πολίτης πρέπει να σκεφθεί ψυχρά τα διλήμματα και αν είναι καλύτερα τώρα να δώσει μια ευκαιρία στη συγκυβέρνηση και να δει αν θα αλλάξει κάτι. Διαφορετικά φοβούμαι πως η χώρα θα οδηγηθεί σε μια μεγάλη περιπέτεια”.

Αυτό δήλωσε, σε συνέντευξη τύπου χθες, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.

“Καταφέραμε να μετατρέψουμε τις ευρωεκλογές σε εθνικές εκλογές. Η αναμέτρηση της 25ης Μαΐου είναι άλλο πράγμα. Είναι ένα επίσημο γκάλοπ της τρέχουσας περιόδου. Πολλές φορές προέκυψαν αντίθετα αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός και πρόσθεσε πως μπορεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι με τις πολιτικές που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τους αλλά αυτό δεν σηματοδοτεί άλλου είδους εξελίξεις.

«Στην Αγγλία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά για τον κ. Κάμερον. Το ίδιο συμβαίνει και στη Γαλλία με τον κ. Ολάντ. Μπορεί το ίδιο να συμβαίνει και σε άλλα κράτη. Δεν ακούω όμως να λέει κανείς πως οι λαοί αυτοί καταψήφισαν τις κυβερνήσεις τους. Εδώ, όμως, υπάρχει πρόβλημα. Η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα η αξιωματική έθεσε το θέμα πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές σημαίνει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός που αναφέρθηκε και στις προειδοποιήσεις του κ. Βενιζέλου.

«Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του κ. Βενιζέλος δήλωσαν πως αν δεν στηριχθεί το κόμμα από τους πολίτες τότε τίθεται θέμα συμμετοχής στην κυβέρνηση. Αυτό είναι θεωρητικό θέμα γιατί όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κάνει εισήγηση στην κοινοβουλευτική ομάδα, τα μέλη της οποίας θα την αξιολογήσουν και θα αποφασίσουν τι θα γίνει. Ο κ. Βενιζέλος όμως δεν έχει δηλώσει πως θα πράξει αυτό που είπε. Όλα είναι φλου. Ο στόχος είναι το κάθε κόμμα να συγκεντρώσει περισσότερους ψηφοφόρους», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, αναφερόμενος στην πορεία της χώρας τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ και ο πρώην πρόεδρός του κ. Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησαν με λάθος τρόπο να λύσουν το πρόβλημα και το πλήρωσαν.
«Το ΠΑΣΟΚ και ο τότε πρόεδρός του αντί να καταφύγουν στο λαό το έτος 2010 είτε με δημοψήφισμα είτε με εκλογές, ανέλαβαν να φέρουν τη χώρα στο σωστό δρόμο. Αυτό δεν ήταν δυνατό να γίνει. Το πλήρωσε ο ίδιος και το κόμμα. Το θέμα μας όμως δεν είναι το πολιτικό λάθος που έκανε το ΠΑΣΟΚ. Ακούμε πως θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι καλύτερο τότε. Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Ευρώπης δήλωσαν ξεκάθαρα πως αν η Ελλάδα δεν κάνει αυτά που της έχουν επισημανθεί δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν. Εκτιμώ πως η ΝΔ φέρθηκε πολιτικά πιο σωστά από το ΠΑΣΟΚ και κατάφερε να είναι πρώτο κόμμα. Υποσχέθηκε στο λαό αρκετά πράγματα και μετά τις εκλογές «ξέχασε» τις εξαγγελίες στο Ζάππειο και τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός και πρόσθεσε πως η ΝΔ ως κυβέρνηση πήρε χειρότερα μέτρα από αυτά που έθεσε σε εφαρμογή ΠΑΣΟΚ.

«Τώρα που διαφαίνεται μια πιθανότητα να ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του δηλώνουν πως θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική. Όλα τα «θα» και τα κηρύγματα του συγκεκριμένου κόμματος είναι όμοια με αυτά που έλεγε ο κ. Σαμαράς. Όταν τα κόμματα δηλαδή έρχονται στην εξουσία εφαρμόζουν σκληρότερα μέτρα από αυτά που είχε δρομολογήσει το ΠΑΣΟΚ. Δεν λένε στον κόσμο την αλήθεια», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός και πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εξασφαλίζει συγκυβέρνηση.

«Αν το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε πολιτικά, τα άλλα κόμματα δεν θα συμφωνούσαν να συγκροτήσουν κυβέρνηση. Η χώρα θα μείνει ακυβέρνητη; Αυτός είναι ο λόγος που η δημοκρατική παράταξη είναι καταλυτική δύναμη. Όσοι πιστεύουν πως η χώρα δεν θα πρέπει να βγει από το σωστό δρόμο θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη αυτό το στοιχείο και την Κυριακή να επιλέξουν την πολιτική που στήριξαν στις εθνικές εκλογές», είπε ο κ. Κρεμαστινός και συμπλήρωσε πως η διάλυση του ΠΑΣΟΚ θα σήμαινε και τη διάλυση της κυβέρνησης.

«Ο κόσμος με το ποσοστό που έδωσε στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το 12% , επέτρεψε να υπάρχουν 151 βουλευτές στη Βουλή. Τα άλλα κόμματα δεν μπορούσαν να το πετύχουν αυτό. Η χώρα απέκτησε το 2012 κυβέρνηση. Αλίμονο αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σε θέση να στηρίξει τη συγκυβέρνηση. Αν συμβεί αυτό τότε θα έχουμε ακυβερνησία ή αλλεπάλληλες εκλογές . Τι θα γίνει τότε η οικονομία της χώρας και ποιός θα είναι υπεύθυνος; Οι πολίτες θα πρέπει να προβληματιστούν και να δώσουν την ευκαιρία στην χώρα και στην κυβέρνηση να προχωρήσουν στο δρόμο που έχει ανοίξει», τόνισε ο κ. Κρεμαστινός και συμπλήρωσε πως πριν δύο χρόνια το κοινωνικό πρόβλημα ήταν χειρότερο.

«Τώρα υπάρχει περισσότερη αισιοδοξία. Αν ανατραπεί η κυβέρνηση και οδηγηθούμε σε ακυβερνησία θα γυρίσουμε σε πολύ χειρότερα επίπεδα γιατί θα χρεοκοπήσει πραγματικά η χώρα. Θα γίνουμε σαν την Αργεντινή που δεν έχει συνέλθει ακόμη παρά το γεγονός ότι έχει τα πάντα», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε για λαϊκισμό όσους υποστηρίζουν πως δεν θα πρέπει να πληρωθεί το χρέος της χώρας.
«Έχουμε δανειστεί 220 δις ευρώ από τους Ευρωπαίους πολίτες. Μας δάνεισε η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία. Θα δεχθούν να μας χαρίσουν τα χρήματα; Και τι θα γίνει αν κάποιο άλλο κράτος ζητήσει κάτι ανάλογο; Αυτά λένε στον κόσμο και υποτιμούν τη νοημοσύνη του. Δεν μπορούν να γίνουν αυτά τα πράγματα», τόνισε ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.

«Πιστεύω πως ο κάθε πολίτης πρέπει να σκεφθεί ψυχρά αυτά τα διλήμματα και αν είναι καλύτερα τώρα να δώσει μια ευκαιρία στη συγκυβέρνηση για να δει αν θα αλλάξει κάτι. Διαφορετικά φοβούμαι πως η χώρα θα οδηγηθεί σε μια μεγάλη περιπέτεια», τόνισε ο κ. Κρεμαστινός.
Σε ερώτηση σχετικά με τα μηνύματα που δόθηκαν από τον πρώτο γύρο των εκλογών της αυτοδιοίκησης, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε:

«Αυτό είναι πολύ καλό σημάδι αρκεί να μην το υπερτιμήσουμε. Αρκεί δηλαδή ο κόσμος να μην πει ότι τελείωσαν τα πάντα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές».
Σε ερώτηση για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε:
«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα θα συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα και θα αποφασίσει. Πιστεύω όμως ότι οι ψηφοφόροι που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές θα πράξουν το ίδιο. Αυτό δεν σημαίνει πως ο πήχης μπήκε σε συγκεκριμένο σημείο και θα πράξει ανάλογα».

Ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός δήλωσε ακόμα πως θα υπάρξουν νέα επώδυνα μέτρα αν δεν υπάρξει πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα.
«Εάν δεν καταφέρουμε να παράγουμε και να έχουμε ανάπτυξη και μεμψιμοιρούμε κάθε ημέρα και λέμε πως θέλουμε περισσότερα χρήματα για μισθούς και συντάξεις, δυστυχώς θα υπάρχει πρόβλημα», είπε ο κ. Κρεμαστινός και πρόσθεσε πως οι πάντες θα πρέπει να καταλάβουν πως η ανάπτυξη για την Ελλάδα είναι μονόδρομος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου