ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπάρχει θέμα συμμετοχής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Κυβέρνηση

news room 5 λεπτά ανάγνωση
Κρεμαστινός Δημήτρης

“Οι ευρω­ε­κλο­γές είναι ένα επίσημο γκάλοπ της στιγμής. Πιστεύω πως ο κάθε πολίτης πρέπει να σκεφθεί ψυχρά τα διλήμ­ματα και αν είναι καλύ­τερα τώρα να δώσει μια ευκαι­ρία στη συγκυ­βέρ­νηση και να δει αν θα αλλάξει κάτι. Δια­φο­ρε­τικά φοβού­μαι πως η χώρα θα οδη­γη­θεί σε μια μεγάλη περι­πέ­τεια”.

Αυτό δήλωσε, σε συνέ­ντευξη τύπου χθες, μεταξύ άλλων, ο βου­λευ­τής του ΠΑΣΟΚ καθη­γη­τής κ. Δημή­τρης Κρε­μα­στι­νός.

“Κατα­φέ­ραμε να μετα­τρέ­ψουμε τις ευρω­ε­κλο­γές σε εθνικές εκλογές. Η ανα­μέ­τρηση της 25ης Μαΐου είναι άλλο πράγμα. Είναι ένα επίσημο γκάλοπ της τρέ­χου­σας περιό­δου. Πολλές φορές προ­έ­κυ­ψαν αντί­θετα απο­τε­λέ­σματα», δήλωσε ο κ. Δημή­τρης Κρε­μα­στι­νός και πρό­σθεσε πως μπορεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης οι δημο­σκο­πή­σεις να δεί­χνουν πως οι πολίτες είναι δυσα­ρε­στη­μέ­νοι με τις πολι­τι­κές που ακο­λου­θούν οι κυβερ­νή­σεις τους αλλά αυτό δεν σημα­το­δο­τεί άλλου είδους εξε­λί­ξεις.

«Στην Αγγλία οι δημο­σκο­πή­σεις δεί­χνουν πως τα απο­τε­λέ­σματα θα είναι αρνη­τικά για τον κ. Κάμερον. Το ίδιο συμ­βαί­νει και στη Γαλλία με τον κ. Ολάντ. Μπορεί το ίδιο να συμ­βαί­νει και σε άλλα κράτη. Δεν ακούω όμως να λέει κανείς πως οι λαοί αυτοί κατα­ψή­φι­σαν τις κυβερ­νή­σεις τους. Εδώ, όμως, υπάρχει πρό­βλημα. Η αντι­πο­λί­τευση και συγκε­κρι­μένα η αξιω­μα­τική έθεσε το θέμα πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρω­ε­κλο­γές σημαί­νει πως η κυβέρ­νηση θα πρέπει να παραι­τη­θεί και η χώρα να οδη­γη­θεί σε εκλογές», δήλωσε ο κ. Κρε­μα­στι­νός που ανα­φέρ­θηκε και στις προει­δο­ποι­ή­σεις του κ. Βενι­ζέ­λου.

«Το ΠΑΣΟΚ και ο πρό­ε­δρος του κ. Βενι­ζέ­λος δήλωσαν πως αν δεν στη­ρι­χθεί το κόμμα από τους πολίτες τότε τίθεται θέμα συμ­με­το­χής στην κυβέρ­νηση. Αυτό είναι θεω­ρη­τικό θέμα γιατί όποιο και αν είναι το απο­τέ­λε­σμα των εκλογών ο πρό­ε­δρος του ΠΑΣΟΚ θα κάνει εισή­γηση στην κοι­νο­βου­λευ­τική ομάδα, τα μέλη της οποίας θα την αξιο­λο­γή­σουν και θα απο­φα­σί­σουν τι θα γίνει. Ο κ. Βενι­ζέ­λος όμως δεν έχει δηλώσει πως θα πράξει αυτό που είπε. Όλα είναι φλου. Ο στόχος είναι το κάθε κόμμα να συγκε­ντρώ­σει περισ­σό­τε­ρους ψηφο­φό­ρους», δήλωσε ο βου­λευ­τής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Δημή­τρης Κρε­μα­στι­νός, ανα­φε­ρό­με­νος στην πορεία της χώρας τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ και ο πρώην πρό­ε­δρός του κ. Γιώργος Παπαν­δρέου προ­σπά­θη­σαν με λάθος τρόπο να λύσουν το πρό­βλημα και το πλή­ρω­σαν.

«Το ΠΑΣΟΚ και ο τότε πρό­ε­δρός του αντί να κατα­φύ­γουν στο λαό το έτος 2010 είτε με δημο­ψή­φι­σμα είτε με εκλογές, ανέ­λα­βαν να φέρουν τη χώρα στο σωστό δρόμο. Αυτό δεν ήταν δυνατό να γίνει. Το πλήρωσε ο ίδιος και το κόμμα. Το θέμα μας όμως δεν είναι το πολι­τικό λάθος που έκανε το ΠΑΣΟΚ. Ακούμε πως θα μπο­ρούσε να είχε γίνει κάτι καλύ­τερο τότε. Οι υπο­ψή­φιοι πρό­ε­δροι της Ευρώπης δήλωσαν ξεκά­θαρα πως αν η Ελλάδα δεν κάνει αυτά που της έχουν επι­ση­μαν­θεί δεν είναι δια­τε­θει­μέ­νοι να υπο­χω­ρή­σουν. Εκτιμώ πως η ΝΔ φέρθηκε πολι­τικά πιο σωστά από το ΠΑΣΟΚ και κατά­φερε να είναι πρώτο κόμμα. Υπο­σχέ­θηκε στο λαό αρκετά πράγ­ματα και μετά τις εκλογές «ξέχασε» τις εξαγ­γε­λίες στο Ζάππειο και τις αυξή­σεις μισθών και συντά­ξεων», δήλωσε ο κ. Κρε­μα­στι­νός και πρό­σθεσε πως η ΝΔ ως κυβέρ­νηση πήρε χει­ρό­τερα μέτρα από αυτά που έθεσε σε εφαρ­μογή ΠΑΣΟΚ.

«Τώρα που δια­φαί­νε­ται μια πιθα­νό­τητα να ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του δηλώ­νουν πως θα ακο­λου­θή­σουν την ίδια πολι­τική. Όλα τα «θα» και τα κηρύγ­ματα του συγκε­κρι­μέ­νου κόμ­μα­τος είναι όμοια με αυτά που έλεγε ο κ. Σαμαράς. Όταν τα κόμματα δηλαδή έρχο­νται στην εξουσία εφαρ­μό­ζουν σκλη­ρό­τερα μέτρα από αυτά που είχε δρο­μο­λο­γή­σει το ΠΑΣΟΚ. Δεν λένε στον κόσμο την αλήθεια», δήλωσε ο κ. Κρε­μα­στι­νός και πρό­σθεσε πως το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πολι­τική δύναμη που εξα­σφα­λί­ζει συγκυ­βέρ­νηση.

«Αν το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε πολι­τικά, τα άλλα κόμματα δεν θα συμ­φω­νού­σαν να συγκρο­τή­σουν κυβέρ­νηση. Η χώρα θα μείνει ακυ­βέρ­νητη; Αυτός είναι ο λόγος που η δημο­κρα­τική παρά­ταξη είναι κατα­λυ­τική δύναμη. Όσοι πιστεύ­ουν πως η χώρα δεν θα πρέπει να βγει από το σωστό δρόμο θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη αυτό το στοι­χείο και την Κυριακή να επι­λέ­ξουν την πολι­τική που στή­ρι­ξαν στις εθνικές εκλογές», είπε ο κ. Κρε­μα­στι­νός και συμπλή­ρωσε πως η διάλυση του ΠΑΣΟΚ θα σήμαινε και τη διάλυση της κυβέρ­νη­σης.

«Ο κόσμος με το ποσοστό που έδωσε στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το 12% , επέ­τρεψε να υπάρ­χουν 151 βου­λευ­τές στη Βουλή. Τα άλλα κόμματα δεν μπο­ρού­σαν να το πετύ­χουν αυτό. Η χώρα απέ­κτησε το 2012 κυβέρ­νηση. Αλίμονο αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σε θέση να στη­ρί­ξει τη συγκυ­βέρ­νηση. Αν συμβεί αυτό τότε θα έχουμε ακυ­βερ­νη­σία ή αλλε­πάλ­λη­λες εκλογές . Τι θα γίνει τότε η οικο­νο­μία της χώρας και ποιός θα είναι υπεύ­θυ­νος; Οι πολίτες θα πρέπει να προ­βλη­μα­τι­στούν και να δώσουν την ευκαι­ρία στην χώρα και στην κυβέρ­νηση να προ­χω­ρή­σουν στο δρόμο που έχει ανοίξει», τόνισε ο κ. Κρε­μα­στι­νός και συμπλή­ρωσε πως πριν δύο χρόνια το κοι­νω­νικό πρό­βλημα ήταν χει­ρό­τερο.

«Τώρα υπάρχει περισ­σό­τερη αισιο­δο­ξία. Αν ανα­τρα­πεί η κυβέρ­νηση και οδη­γη­θούμε σε ακυ­βερ­νη­σία θα γυρί­σουμε σε πολύ χει­ρό­τερα επίπεδα γιατί θα χρε­ο­κο­πή­σει πραγ­μα­τικά η χώρα. Θα γίνουμε σαν την Αργε­ντινή που δεν έχει συνέλ­θει ακόμη παρά το γεγονός ότι έχει τα πάντα», δήλωσε ο βου­λευ­τής του ΠΑΣΟΚ και κατη­γό­ρησε για λαϊ­κι­σμό όσους υπο­στη­ρί­ζουν πως δεν θα πρέπει να πλη­ρω­θεί το χρέος της χώρας.

«Έχουμε δανει­στεί 220 δις ευρώ από τους Ευρω­παί­ους πολίτες. Μας δάνεισε η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορ­το­γα­λία. Θα δεχθούν να μας χαρί­σουν τα χρήματα; Και τι θα γίνει αν κάποιο άλλο κράτος ζητήσει κάτι ανάλογο; Αυτά λένε στον κόσμο και υπο­τι­μούν τη νοη­μο­σύνη του. Δεν μπορούν να γίνουν αυτά τα πράγ­ματα», τόνισε ο κ. Δημή­τρης Κρε­μα­στι­νός.

«Πιστεύω πως ο κάθε πολίτης πρέπει να σκεφθεί ψυχρά αυτά τα διλήμ­ματα και αν είναι καλύ­τερα τώρα να δώσει μια ευκαι­ρία στη συγκυ­βέρ­νηση για να δει αν θα αλλάξει κάτι. Δια­φο­ρε­τικά φοβού­μαι πως η χώρα θα οδη­γη­θεί σε μια μεγάλη περι­πέ­τεια», τόνισε ο κ. Κρε­μα­στι­νός.

Σε ερώτηση σχετικά με τα μηνύ­ματα που δόθηκαν από τον πρώτο γύρο των εκλογών της αυτο­διοί­κη­σης, ο κ. Κρε­μα­στι­νός δήλωσε:

«Αυτό είναι πολύ καλό σημάδι αρκεί να μην το υπερ­τι­μή­σουμε. Αρκεί δηλαδή ο κόσμος να μην πει ότι τελεί­ω­σαν τα πάντα με τις αυτο­διοι­κη­τι­κές εκλογές».

Σε ερώτηση για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, αν δεν επι­τευ­χθούν οι στόχοι, ο κ. Κρε­μα­στι­νός δήλωσε:

«Όποιο και αν είναι το απο­τέ­λε­σμα θα συγκλη­θεί η κοι­νο­βου­λευ­τική ομάδα και θα απο­φα­σί­σει. Πιστεύω όμως ότι οι ψηφο­φό­ροι που στή­ρι­ξαν το ΠΑΣΟΚ στις τελευ­ταίες εκλογές θα πράξουν το ίδιο. Αυτό δεν σημαί­νει πως ο πήχης μπήκε σε συγκε­κρι­μένο σημείο και θα πράξει ανάλογα».

Ο κ. Δημή­τρης Κρε­μα­στι­νός δήλωσε ακόμα πως θα υπάρ­ξουν νέα επώδυνα μέτρα αν δεν υπάρξει πραγ­μα­τική ανά­πτυξη στην Ελλάδα.

«Εάν δεν κατα­φέ­ρουμε να παρά­γουμε και να έχουμε ανά­πτυξη και μεμ­ψι­μοι­ρούμε κάθε ημέρα και λέμε πως θέλουμε περισ­σό­τερα χρήματα για μισθούς και συντά­ξεις, δυστυ­χώς θα υπάρχει πρό­βλημα», είπε ο κ. Κρε­μα­στι­νός και πρό­σθεσε πως οι πάντες θα πρέπει να κατα­λά­βουν πως η ανά­πτυξη για την Ελλάδα είναι μονό­δρο­μος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.