Σε άκρως εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες τηλεδιάσκεψη, σχεδόν τρίωρης διάρκειας, μεταξύ του βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και του δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.

Συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην αγορά από την πανδημία του Covid-19 και κατατέθηκαν προτάσεις για την ενίσχυση του κλάδου του τουρισμού την επόμενη μέρα.
Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι βρίσκεται κοντά στους επιχειρηματίες και στους εργαζόμενους.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αντιλαμβάνεται ως άνθρωπος της αγοράς τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, τονίζοντας ότι θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία.
«Οι Ροδίτες επιχειρηματίες και ξενοδόχοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, πάντα διαθέσιμοι να στηρίξουν το ροδιακό τουρισμό και να αγωνιστούν για να κρατήσουν υψηλά τον πήχη της ποιότητας!
Από την κυβέρνηση ζητούν μέτρα, ικανά να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενούς τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η υφήλιος. Στόχος τους είναι να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν και να τεθούν οι βάσεις, ώστε η επόμενη σεζόν να αποτελέσει-υπό προϋποθέσεις-την καλύτερη που έχουμε βιώσει ποτέ», δήλωσε ο κ. Παππάς στη «δ» και συμπλήρωσε:
«Σεβόμαστε απόλυτα το νησί, το τουριστικό προϊόν και τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποτελούν το σημαντικότερο κεφάλαιο του τουρισμού.
Ο διάλογος με τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικός.
Τέθηκαν θέματα που αφορούν στο ευρύτερο φάσμα της τουριστικής δραστηριότητας και κατατέθηκαν προτάσεις και λύσεις που είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να λειτουργήσει η αγορά με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Πολλές από τις προτάσεις αυτές είναι ρεαλιστικές και εφικτές και μπορούν να εξασφαλίσουν την επιτυχή έκβαση των πραγμάτων.
Πιστεύω ότι το Κράτος πρέπει να σκύψει στον τουρισμό που αποτελεί την ατμομηχανή της εθνικής μας οικονομίας, συνεισφέροντας σε μεγάλο ποσοστό στο ΑΕΠ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανθρώπινο δυναμικό και η στήριξη των εργαζόμενων στον τουρισμό ήταν ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν διεξοδικά με όλες τις πλευρές να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο πρόεδρος της ΕΞΡ, Μανώλης Μαρκόπουλος, δήλωσε στη «δ», ότι θα πρέπει με ψυχραιμία να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα του τουρισμού, διαδικασία στην οποία οι συνέργειες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.
Αναλυτικότερα ανέφερε τα εξής: “Με ψυχραιμία, οργανωμένα και επενδύοντας στις συνέργειες θα πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε θα ανοίξει η σεζόν και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.
Οι όποιες εκτιμήσεις και προβλέψεις απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. Αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε όλα τα πιθανά σενάρια, δουλεύουμε πάνω σε αυτά ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Και όταν μιλάμε για την επόμενη μέρα, δεν αναφερόμαστε στον εσωτερικό τουρισμό που για τη Ρόδο είναι ότι η αγορά της Βαυαρίας για τη Mercedes”.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ