Πολιτιστικά

Διεθνές Φόρουμ Πιάνου Ρόδου και Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης Ρόδου

Για 12η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το Διεθνές Φόρουμ Πιάνου Ρόδου και Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης Ρόδου από τις 2 έως 5 Μαΐου 2019, το οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνει την προσοχή του κόσμου της Κλασικής Μουσικής, της Μουσικής Εκπαίδευσης και Ερμηνείας από το χώρο του διεθνούς Μουσικού στερεώματος και αποτελεί πλέον θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας.

Το γεγονός αυτό έχει ως σκοπό να συμβάλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού στον τόπο μας, στη διάδοση της κλασικής και εν γένει της ποιοτικής μουσικής και των τελευταίων εξελίξεων στο χώρο της παιδαγωγίας της τέχνης του πιάνου και άλλων μουσικών οργάνων.

Εκτός των Ρεσιτάλ, τα οποία πάντα εκτελούνται από επιλεγμένους και υψηλού επιπέδου καθηγητές και Σολίστ, το γεγονός αυτό έχει και παιδαγωγικό χαρακτήρα με την πραγματοποίηση σεμιναρίων και εργαστηρίων από διαπρεπείς καθηγητές, τα οποία δίνουν την ευκαιρία στη σπουδάζουσα πιάνο και εν γένει μουσική νεολαία μας να έρθει σε επαφή με σπουδαίους καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να επωφεληθεί με την επικοινωνία μαζί τους και να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες και γνώση.

Επίσης, ως Συνέδριο περιλαμβάνει ομιλίες, εισηγήσεις, παρουσιάσεις με power point και video, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκόμενους καθηγητές και μαθητές.

Είναι ένα πολιτιστικό γεγονός το οποίο προβάλλει παγκοσμίως τη Ρόδο και την Ελλάδα και αποδεικνύει πως το νησί μας δεν είναι μόνο ένα υπέροχος τόπος παραθερισμού αλλά και ένας προορισμός όπου πραγματοποιούνται υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές διοργανώσεις με σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, που σκοπό έχουν να συμβάλουν στην προαγωγή του πολιτισμού στον τόπο μας!

Διακεκριμένοι διεθνώς Έλληνες και ξένοι καθηγητές και Σολίστ έχουν εκφράσει την επιθυμία και αυτήν την χρονιά να παρουσιάσουν Διαλέξεις και Ρεσιτάλ στο νησί μας, αναγνωρίζοντας το υψηλό επίπεδο και την άρτια διοργάνωση του γεγονότος αυτού. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και οι Αναστάσιος Πάππας, Θεόδωρος Τζοβανάκης, Ρία Θεοδώρου κ.α..

Το γεγονός αυτό πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2008 με πρωτοβουλία της κ. Καίτης Καστρουνή, καθηγήτριας Πιάνου και διευθύντριας του Ωδείου Ρόδου το οποίο αναλαμβάνει την διοργάνωση του γεγονότος αυτού κάθε χρόνο. Μέγας χορηγός και συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Ροδίων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου