Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις για τον ευπρεπισμό των παραλιών του νησιού. Για τον καθαρισμό των παραλιών έχει γίνει μίσθωση ακτοκαθαριστών που έπιασαν ήδη δουλειά. Στη συνέχεια θα γίνει μία μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού σε συνεργασία με την κοινοπραξία ομπρελάδων, σε παραλίες, όπως του Έλλη, στο Φαληράκι ή στα Στεγνά. Στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις μέχρι τις 15 Μαΐου.
Μιλώντας στη «δημοκρατική» ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος παραλιών κ. Βασίλης Ψυλλάκης, τόνισε ότι οι παραλίες είναι ό,τι σημαντικότερο για την πορεία της θερινής περιόδου. Ανέφερε επίσης ότι πέρα από τους καθαρισμούς θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την εικόνα και τη λειτουργικότητα των παραλιών.
«Έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός των παραλιών εδώ και 10 μέρες περίπου με τους ακτοκαθαριστές. Ξεκινήσαμε από τις παραλίες που συγκεντρώνουν πάντα το μεγαλύτερο αριθμό λουόμενων και συνεχίζουμε προοδευτικά. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η πρώτη φάση παρεμβάσεων θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους και δράσεις καθαρισμού σε συνεργασία με την κοινοπραξία των ομπρελάδων. Οι παρεμβάσεις δεν σταματούν βέβαια μόνο στους καθαρισμούς. Στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να τοποθετηθούν σε κάποιες παραλίες ξύλινοι διάδρομοι και αποδυτήρια, ενώ θα επεκτείνουμε και τους διαδρόμους για την πρόσβαση των ΑμεΑ. Οι παραλίες είναι ό,τι σημαντικότερο για τον τουρισμό μας. Οι τουρίστες έρχονται κυρίως λόγω του ήλιου και της θάλασσας. Θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε η εικόνα των παραλιών και η λειτουργικότητά τους να είναι η καλύτερη δυνατή», είπε ο κ. Ψυλλάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ