Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, την οποία δοσοποίησε διατάσσοντας την εξόφλησή της σε διάστημα δύο ετών αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου 2018, επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 54χρονο, που κρίθηκε ένοχος απλής σωματικής βλάβης.

Πρωτοδίκως για την ίδια υπόθεση είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή σε έναν 27χρονο ημεδαπό, που κρίθηκε ένοχος πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης. Ο κατηγορούμενος δεν άσκησε έφεση.
Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι εργάζοντο ως υπάλληλοι υποδοχής και ασφαλείας σε γνωστό κέντρο στη Μεσαιωνική Πόλη, καταμηνύθηκαν από έναν 19χρονο φοιτητή δεύτερου έτους σε σχολή οικονοµικών και λογιστικής στην Κρήτη.
Ο 19χρονος ήλθε στη Ρόδο προκειµένου να παραστεί στο γάµο συγγενικού του προσώπου, την 30η Ιουνίου του 2013, στον Ευαγγελισµό.
Αφού τελείωσε η γαµήλια τελετή και το γαµήλιο δείπνο, µετέβη σε µπαρ της Μεσαιωνικής Πόλης µε φίλους του.
Ο 19χρονος, µε το που µπήκε στο µπαρ και παρήγγειλε ποτό, αφού πρώτα παρέδωσε το σακάκι του σε κάποιον φίλο του, δέχτηκε την όχληση ενός υπαλλήλου, πιθανότατα σερβιτόρου, ο οποίος του ζητούσε εξηγήσεις διότι είχε παρενοχλήσει δύο γυναίκες, πελάτισσες του καταστήµατος.
Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηµατικά ότι είχε πειράξει τις γυναίκες, επισηµαίνοντας ότι µόλις είχε µπει στο κατάστηµα, δεν είχε καν προλάβει να πάρει το ποτό του και ότι έγινε κάποιο λάθος.
Ο υπάλληλος, ωστόσο, σύµφωνα µε τους ισχυρισµούς του, δεν τον πίστεψε και του ζήτησε να τον ακολουθήσει έξω από το κατάστηµα δίνοντας µάλιστα σήµα µε µια συσκευή laser σε υπαλλήλους της φύλαξης, να τον ακολουθήσουν.
Έξω από το κατάστηµα και συγκεκριµένα στην οδό Σωκράτους, αφού οι εξηγήσεις που έδωσε δεν έπεισαν, ο ηµεδαπός τον χτύπησε στο µάτι, προκαλώντας διατοµή και καταστροφή του δακρυγόνου αδένα.
Ο αλλοδαπός φέρεται ομοίως να τον χτύπησε αν και χθες ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου το αρνήθηκε κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας ότι επενέβη στο περιστατικό για να χωρίσει τους δύο πρώτους και φίλους του 19χρονου, που τον συνόδευαν.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης ενώ την πολιτική αγωγή εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ