Ειδήσεις

Υποψήφια με τη Νησιωτική Ανατροπή η Ανθούλα Χατζηγεωργίου, φιλόλογος – συγγραφέας.

Πολλοί θα με ρωτήσουν γιατί μετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τι  διαφορετικό έχω να προσφέρω στο τόπο μας… Το ίδιο αναρωτήθηκα και εγώ όταν μου έγινε η πρόταση από τον Μπενέτο Σπύρου και τη Νησιωτική Ανατροπή… Η απάντηση όμως ήρθε μόνη της και αβίαστα: Αποφάσισα να είμαι υποψήφια και να αγωνιστώ για ένα καλύτερο αύριο γιατί το αξίζει αυτός ο τόπος  και οι άνθρωποι του. Γιατί κουράστηκα να βλέπω τους άφτιαχτους  δρόμους και τα γεφύρια με τους νεκρούς. Να βλέπω τα μνημεία μας να ξεπουλιούνται και το περιβάλλον να καταστρέφεται. Γιατί αγανακτώ όταν βλέπω τα νησιά μας και τα χωριά μας απομονωμένα χωρίς συγκοινωνίες, χωρίς γιατρούς και ασθενοφόρα, χωρίς δασκάλους στα σχολειά τους. Αντιδρώ λοιπόν, όπως πρέπει να κάνει κάθε ενεργός πολίτης που αγαπά τον τόπο του και θέλει να τον βοηθήσει. Συμμετείχα και βοηθούσα πάντα όπου χρειαζόταν,τώρα σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή για τη χώρα μας θέλω να δουλέψω ακόμα περισσότερο γι’ αυτά που δικαιούμαστε και  να διεκδικήσω αυτά που μας αξίζουν.
Ο Μπενέτος Σπύρου είναι άνθρωπος των πράξεων και όχι των λόγων. Καθαρός και έντιμος έχει αποδείξει ότι μπορεί να πραγματοποιήσει ό,τι οραματίζεται. Θα εκτεθώ στα κοινά, δίπλα στον Μπενέτο Σπύρου και στη Νησιωτική Ανατροπή, γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε  ανθρώπους που έχουν δείξει τη αγάπη τους στο τόπο τους, και γιατί οραματιζόμαστε τα νησιά μας να γίνουν μια ζωντανή εστία πολιτισμού, που θα στηρίζουν το νέο και θα αξιοποιούν το παλιό, για το καλό πρώτα απ’ όλα των κατοίκων τους.
Με ευθύνη και ειλικρίνεια, λοιπόν, ζητώ να με στηρίξετε σ’ αυτή την προσπάθειά μου, για να ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.
Ανθούλα Χατζηγεωργίου
Φιλόλογος – Συγγραφέας
Υποψήφια  Περιφερειακή Σύμβουλος
Με την παράταξη ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ανθούλα Χατζηγεωργίου γεννήθηκε και ζει στο χωριό Κοσκινού της Ρόδου. Δούλεψε ως υπάλληλος, πωλήτρια, σερβιτόρα κ.α. Στα σαράντα της υλοποίησε το όνειρό της και μπήκε στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, δίνοντας πανελλήνιες από το εσπερινό Λύκειο Ρόδου. Αποφοίτησε ως φιλόλογος με ειδικότητα στη Νεοελληνική λογοτεχνία.
Έχει δικό της βιβλιοπωλείο και εκδοτικό οίκο στα Κοσκινού, μαζί με τον σύζυγό της Μάριο Βερέττα.
Αρθρογραφεί στο περιοδικό “Ο κήπος του Επίκουρου”, κι έχει εκδώσει την ανθολογία «Χωρίς Θεό» και την ιστορική μελέτη «Υπέροχες γυναίκες της Αρχαιότητας», ενώ ετοιμάζει κι άλλα…
Ενεργή πολίτης και δραστήρια έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα ισότητας των δύο φύλων σε εργασιακό και οικογενειακό περιβάλλον.  Έχει διακριθεί για την ενεργό συμμετοχή της σε πολιτιστικούς συλλόγους και οικολογικές δράσεις. Είναι μέλος των Εθελοντών Ρόδου και ασχολείται με τη χειροτεχνία και τη δημιουργική ανακύκλωση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου