Τοπικές Ειδήσεις

Ryanair: Ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά νησιά-Νέα βάση στη Ρόδο

Ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά νησιά δίνει η ιρλανδική Ryanair, η οποία θα προσφέρει φέτος το καλοκαίρι 46 νέες συνδέσεις, δημιουργώντας παράλληλα και τρεις νέες βάσεις για την περίοδο Ιουλίου- Οκτωβρίου σε Χανιά, Ρόδο και Κέρκυρα.

«Καλωσορίζουμε την απόφαση της Ryanair για τη δημιουργία των τριών νέων καλοκαιρινών βάσεων και της έναρξης ενός μεγάλου αριθμού νέων διεθνών δρομολογίων. Αυτό επιβεβαιώνει την αντοχή, τη δυναμική αλλά και τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός ακόμη και μάλιστα υπό τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, η οποία έχει στην ομπρέλα της κι έχει ολοκληρώσει τα έργα αναβάθμισης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. «Επιχειρώντας στα 11 από τα 14 αεροδρόμια, η Ryanair έχει ήδη σημαντική παρουσία, την οποία τώρα ενισχύει επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για την Ελλάδα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξουν κι άλλες αντίστοιχες αποφάσεις στο άμεσο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βήλος.

 

Για το καλοκαίρι του 2021 η εταιρεία θα επιχειρεί στην Ελλάδα από 14 αεροδρόμια (με 5 βάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρόδο, Κέρκυρα). Συνολικά όσον αφορά τις νέες βάσεις για την περίοδο Ιουλίου- Οκτωβρίου, σε Χανιά, Κέρκυρα και Ρόδο, θα προσφέρει 46 νέα δρομολόγια από/ προς τους προορισμούς με 243 συνολικές εβδομαδιαίες πτήσεις, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 120 νέες θέσεις εργασίας στα τρία περιφερειακά αεροδρόμια με τη συνολική επένδυση της αεροπορικής να αντιστοιχεί σε 400 χιλ. ευρώ.
Στην Κέρκυρα αντιστοιχούν 18 νέες συνδέσεις (2 αεροσκάφη, 200 χιλ. ευρώ επένδυση), στα Χανιά 15 (1 αεροσκάφος, 100 χιλ. ευρώ επένδυση) και στη Ρόδο 13 νέες συνδέσεις (1 αεροσκάφος, 100 χιλ. ευρώ επένδυση).

«Σχεδιάζουμε συνεχώς νέες συνδέσεις» δήλωσαν οι επιτελείς της ιρλανδικής low cost αεροπορικής, προσθέτοντας ότι επιδιώκουν την επέκταση της σεζόν για τα ελληνικά νησιά, ενώ θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα για Αθήνα- Θεσσαλονίκη.

Πηγή: newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου