Τοπικές Ειδήσεις

Μήνυμα Επάρχου Καλύμνου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες ,

Τιμούμε σήμερα την επέτειο της επανάστασης του 1821 , το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης ιστορίας μας και παράλληλα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου , το χαρμόσυνο μήνυμα της ενανθρώπισης του Θεού.

Φέτος η επέτειος αυτή συμπίπτει με τα 200 χρόνια ελεύθερου, ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Διακόσια χρόνια πριν, μια χούφτα ήρωες , ένα αδούλωτο μικρό έθνος, με τεράστια δύναμη ψυχής, κατόρθωσε με πολλές θυσίες , να κάνει το όνειρο της ελευθερίας πράξη, αποτινάζοντας τον οθωμανικό δεσποτισμό , την ίδια την έννοια της πολιτικής , οικονομικής και κοινωνικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Δυστυχώς τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται, για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοιού, δεν μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε την επέτειο με τη λαμπρότητα που της αξίζει. Όμως το σημαντικό δεν είναι οι εκδηλώσεις που δεν θα γίνουν για φέτος . Αυτό που έχει σημασία είναι να κρατήσουμε την διδαχή της ιστορίας και να διαφυλάξουμε αναλλοίωτο το μήνυμα εκείνου του άνισου αλλά νικηφόρου αγώνα των προγόνων μας . Ας είμαστε εις το «εμείς» παραμερίζοντας το «εγώ» μας, όπως έκαναν και οι πρόγονοι μας τότε και ας αντιμετωπίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη, με ατομική και συλλογική ευθύνη τους καθημερινούς εχθρούς , που εναλλάσσονται στην πορεία του χρόνου και αντιπαλεύουν την κοινωνική μας συνοχή και υπόσταση, τις δημοκρατικές μας αξίες και όσα με πολύ κόπο καταφέραμε να χτίσουμε. Στις μέρες μας , μπορεί ο εχθρός να μην είναι οι ορδές κάποιου Τούρκου στρατηγού, όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση πανδημίας που ταλανίζει όχι μόνο τη χώρα μας αλλά έναν ολόκληρο πλανήτη. Ενωμένοι , θυσιάζοντας προσωρινά ένα κομμάτι της προσωπικής μας ελευθερίας και αλληλέγγυοι προς τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο , μπορούμε να βγούμε νικητές και σύντομα, ελεύθεροι και πιο δυνατοί, να ανασυνταχθούμε και να δουλέψουμε όλοι μαζί, κερδίζοντας το χαμένο έδαφος.

Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες, Χρόνια Πολλά , ελεύθερα και δημιουργικά. Να είμαστε όλοι υγιείς και να γιορτάσουμε του χρόνου αυτή τη σπουδαία μέρα, με μεγαλοπρέπεια , όπως έχουμε συνηθίσει να το κάνουμε κάθε χρόνο.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Γ. ΜΟΥΣΕΛΛΗΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου