Μεγάλο δωρεάν παζάρι ειδών ανδρικής ένδυσης, ενόψει των αγίων ημερών του Πάσχα, διοργανώνει ο «παπάς των φτωχών», όπως είναι γνωστός ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα στην Παλιά Πόλη, ιερέας Χρήστος Σιανάς.
Το παζάρι θα διαρκέσει τρεις ημέρες, από την Κυριακή 25 Μαρτίου έως και την Τρίτη 27, και πρόκειται σύμφωνα με τον πατέρα Χρήστο για το μεγαλύτερο στην ελληνική επικράτεια καθώς θα διατεθούν δωρεάν περισσότερα από 4.500 τεμάχια καινούργια ανδρικά ρούχα.
«Πρόκειται για ένα διαφορετικό παζάρι, αφού επί τριήμερο συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερα από 4.500 καινούργια τεμάχια ειδών ένδυσης για άνδρες. Τα ρούχα, τα οποία είναι με τα ταμπελάκια τους, θα διατεθούν στον ενοριακό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Παλιά Πόλη. Το Πάσχα είναι εορτή ενότητας. Το Πάσχα ο Χριστός γίνεται διάκονος, του ανθρωπίνου γένους. Το παζάρι είναι μια πράξη αγάπης που σαρκώνεται για να καταδείξει την ποιότητα του ανθρωπίνου προσώπου, που δεν εξαντλείται μέσα στο πλαίσιο μιας γήινης πορείας αλλά που ανάγεται στην αιωνιότητα της πνευματικής διαστάσεως. Ετσι, το μεγάλο αυτό παζάρι θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα από την Κυριακή 25 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη 27 του μηνός από τις 15:00 έως τις 19:00. Θα ακολουθήσει και νέο παζάρι, με είδη ένδυσης αποκλειστικά για γυναίκες από την ερχόμενη εβδομάδα. Για το παζάρι με τα γυναικεία είδη ένδυσης θα γίνει νέα ανακοίνωση, εγκαίρως», δήλωσε στη «δ» ο πατέρας Χρήστος.
Να σημειωθεί ότι ο πατέρας Χρήστος, ο «παπάς των φτωχών» όπως είναι γνωστός όχι μόνο στη Ρόδο αλλά στην Ελλάδα, επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο στον Αγ. Παντελεήμονα της Παλιάς Πόλης, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ανήμπορους και τους αναξιοπαθούντες όλου του νησιού και όχι μόνο της ενορίας του.
Προσφέρει συσσίτιο σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, στηρίζει τους άρρωστους και κυρίως τους καρκινοπαθείς που δεν έχουν χρήματα για τα φάρμακα ή τα νοσήλιά τους, τελεί γάμους και βαπτίσεις δωρεάν σε ανθρώπους που του χτυπάνε την πόρτα και ζητάνε την βοήθειά του γιατί δεν έχουν χρήματα για «πολυτέλειες» και στέκεται πάντα δίπλα στους αναξιοπαθούντες, όχι μόνο στις γιορτές αλλά καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ