Για την 19η Οκτωβρίου 2018 αναβλήθηκε χθες η εκδίκαση ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά υπόθεσης με κατηγορούμενο για διακίνηση ναρκωτικών… λόγω συνωνυμίας έναν Κασιώτη!
Πιο συγκεκριμένα στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν ένας 24χρονος Αλβανός κι ένας 27χρονος ομοεθνής του οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 8η Σεπτεμβρίου 2014 στο λιμάνι του Πειραιά διότι επιχείρησαν να στείλουν με ασυνόδευτο δέμα στην Κάσο, 524 γραμμάρια κάνναβης εντός σάκου για σκύλους.
O πρώτος συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πρέβελης».

Ο Κασιώτης ηλικίας 28 ετών φέρεται ως το άτομο που θα παραλάμβανε την κάνναβη καθώς στο δέμα είχε αναγραφεί το όνομά του, ως παραλήπτης.
Ο 28χρονος, που γεννήθηκε στην Ρόδο και εργαζόταν ως ξενοδοχοϋπάλληλος έχοντας σπουδάσει τουριστικά επαγγέλματα, εγκαταστάθηκε στην Κάσο και δραστηριοποιείται σε οικογενειακή επιχείρηση.
Δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί για τον ίδιο μια πραγματική τραγωδία.
Οι συγκατηγορούμενοί του, του είναι παντελώς άγνωστοι και ουδέποτε έχει κάνει χρήση ναρκωτικών. Το καλοκαίρι του 2014 δεν έφυγε εξάλλου ούτε για μια μέρα από το νησί, ενώ το δέμα που έφερε το όνομά του δεν προοριζόταν για εκείνον.
Τόνισε ειδικότερα ότι στο μικρό νησί της Κάσου υπάρχει συνονόματός του με άλλο πατρώνυμο και μητρώνυμο, ο οποίος δεν ελέγχθηκε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι ο ίδιος την επίμαχη ημέρα της άφιξης του πλοίου στην Κάσο εργαζόταν, ενώ η σύλληψή του έγινε μόνο λόγω της συνωνυμίας του αφού δεν στήθηκε καν επιχείρηση για την σύλληψη του παραλήπτη την ώρα της άφιξης του πλοίου.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ