Ειδήσεις

To Λείψανο του Αποστόλου Θωμά έρχεται από την Πάτμο για προσκήνυμα

Στη Ρόδο θα βρεθεί πάλι μετά απο πολλά χρόνια και ύστερα απο αίτημα εκατοντάδων πιστών η τεθησαυρισμένη στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου το Ιερό Λείψανο του Αγίου Αποστόλου Θωμά.

Το Ιερό Λείψανο έρχεται στο νησί της Ρόδου με πρωτοβουλία του Σεβ.Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, που ενέκρινε ασμένως η Διοίκησης της Ι.Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και ο Καθηγούμενός της κ.κ.Κυρίλλος και του Συλλόγου Πατμίων Ρόδου Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ.

Η υποδοχή της θα πραγματοποιηθεί με κάθε επισημότητα στο χώρο προ του Δικαστικού Μεγάρου την Παρασκευή 28 Μαρτίου και ώρα 18.00. Ως τον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού θα την συνοδεύσει αντιπροσωπεία από την Πάτμο, ο Ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Κυρίλλου και μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΜΙΩΝ ΡΟΔΟΥ ” Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ” με τις παραδοσιακές βυζαντινές φορεσιές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου αμέσως μετά την υποδοχή η πομπή θα καταλήξει στην Ιερά Μητρόπολη όπου θα τελεστεί Αρχιερατική Δοξολογία και θα ακολουθήσει η Ακολουθία των Δ Χαιρετισμών.

Η Τίμια Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού ως την Δευτέρα 31 Μαρτίου και αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στο χωριό Μονόλιθος της Ρόδου και ακολούθως θα πραγματοποιεί στάσεις στα γύρω χωριά για προσκύνημα.

Την Τρίτη θα μεταφερθεί σε χωριά της Δυτικής Ρόδου. Αναλυτικό πρόγραμμα των περιοδειών θα εκδοθεί από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου. Το ιερόν Λείψανο του Αγίου Αποστόλου Θωμά μεταφέρθηκε, απο την Ινδία, όπου εμαρτύρησε, αρχικά στην Έδεσσα της Συρίας.

Από εκεί έγινε η ανακομιδή του εις Κωνσταντινούπολη και τοποθετήθηκε από τον Κωνστάντιο, τον υιό του Μ. Κωνσταντίνου το 337 μ.Χ. εις τον Ναό των Αγίων Αποστόλων. Το έβαλαν μαζί με τα ιερά Λείψανα του Αποστόλου Ανδρέου, του Αποστόλου Λουκά και άλλων Αγίων.

Μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως κατά το 1204 υπό των Λατίνων, τα ιερά Λείψανα εσυλήθησαν και μετεφέρθησαν από αυτούς στη Ρώμη.

Η άγια Κάρα του Αποστόλου Θωμά είναι θησαυρισμένη σήμερα στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου