Ειδήσεις

Τρία άτομα στο εδώλιο κατηγορούμενα για απάτη – Μπέρδεμα με επιταγές ξενοδοχείου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσουν την 15η Μαρτίου 2018 ένας υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Ρόδου και δύο ημεδαποί κάτοικοι Μοσχάτου Αττικής κατηγορούμενοι για κακουργηματική απάτη.
Όπως ισχυρίστηκε ο μηνυτής γνωστή ξενοδοχειακή εταιρεία εξέδωσε σε διαταγή του για οικοδομικές εργασίες που είχε εκτελέσει, 5 επιταγές συνολικής αξίας 184.000 ευρώ και περιήλθαν στα χέρια ομόρρυθμης εταιρείας των Αθηνών κατά τρόπο που στοιχειοθετεί το έγκλημα της απάτης.
Η ομόρρυθμη εταιρεία, έχει ως αντικείμενο την κατασκευή και πώληση διαφόρων τουριστικών ειδών, ένα μεγάλο μέρος των οποίων διαθέτει χονδρικώς στους επιχειρηματίες τουριστικών καταστημάτων της Ρόδου, μεταξύ των οποίων και στον, ομοεθνή του.
Ο ομοεθνής του, όπως διαπίστωσε, είχε ένα μεγάλο χρεωστικό άνοιγμα προς την ως άνω ομόρρυθμη εταιρεία, οφείλοντας σ’ αυτήν ένα σημαντικό ποσό.
Ο πρώτος των μηνυομένων γνώριζε ότι στα χέρια του είχε τις επιταγές και τον πλησίασε τον Ιανουάριο του 2011 ζητώντας του να συνεργαστούν συστήνοντας μία εταιρεία με σκοπό να μεγεθύνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα στη Ρόδο, προμηθευόμενος μεγαλύτερες ποσότητες εμπορευμάτων από την ομόρρυθμη εταιρεία των Αθηνών.
Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2012 συναντήθηκε με τους νομίμους εκπροσώπους της εταιρείας οι οποίοι τον έπεισαν να επενδύσει τις επιταγές που είχε. Τις οπισθογράφησε και τους τις παρέδωσε.
Όταν διαπίστωσε ότι δεν προχωρούσε η συμφωνία, μέσω της δικηγόρου του έμαθε ότι οι επιταγές είχαν δοθεί σε τράπεζα προς εξασφάλιση πίστωσης ανοικτού λογαριασμού.
Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι η τράπεζα δεν δέχτηκε τις επιταγές ως ενέχυρο υπέρ του αλληλόχρεου λογαριασμού και τις κράτησε για εγγύηση ενήμερων επιχειρηματικών δανείων των μελών της ομόρρυθμης εταιρείας.
Υποστήριξαν ακόμη ότι οι επιταγές δεν είχαν αντίκρισμα και ήταν ακάλυπτες.
Ισχυρίστηκαν επιπλέον ότι ο εκδότης των επιταγών είχε μια μεγάλη οφειλή στο ΙΚΑ και δεν τις χρηματοδότησε πλην όμως τις κράτησε στο χρηματοφυλάκιό της.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ι. Χριστοδούλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου