Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι έρευνες για το περιστατικό στο Μουσουλμανικό Κοιμητήριο Ρόδου

Η Κρατική Ασφάλεια επιλήφθηκε του περίεργου περιστατικού που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο Μουσουλμανικό Κοιμητήριο της Ρόδου.

Αγνωστοι δράστες έσκισαν ένα κοράνι και αφού ανακάτεψαν τα αποκόμματα με φυλλάδια της Χρυσής Αυγής τα σκόρπισαν στο νεκροταφείο αναρτώντας επίσης τρείς αυτοσχέδιες αφίσσες που ανέγραφαν “για μια καθαρή Ρόδο”.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, που πραγματοποίησε έρευνα στο κοιμητήριο διαπίστωσε πως δεν υπήρξε διάρρηξη στους οικίσκους, ούτε και φθορά σε μνήματα.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για προβοκάτσια ή για ενέργεια θερμόαιμου οπαδού την οποία μάλιστα έσπευσε με ανακοίνωση της να καταδικάσει η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Εξετάζεαι ακόμη αν η πράξη αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία αναταραχής στους κόλπους της Μουσουλμανικής Κοινότητας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου κ. Μουσταφά Σιέχ εξέφρασε αποτροπιασμό για τη βέβηλη πράξη.

Η ΤΟ Ρόδου της Χρυσής Αυγής με ανακοίνωση που εξέδωσε δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγινε στο Μουσουλμανικό Κοιμητήριο και καταδικάζει το γεγονός, σημειώνοντας ότι ο χώρος αυτός αποτελεί για μας Πολιτιστική Κληρονομιά. Μάλιστα αναφέρει ότι υποστηρικτές της ΧΑ «είναι αρκετοί Έλληνες πατριώτες Μουσουλμάνοι το θρήσκευμα».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Τοπική Οργάνωση Ρόδου της Χρυσής Αυγής αναφέρει τα εξής:
«Πληροφορηθήκαμε για ένα συμβάν στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Ρόδου.Η τ.ο. Ρόδου δηλώνει επίσημα ότι ουδεμία σχέση έχει με την παραπάνω ενέργεια και καταδικάζει το γεγονός.

Σας ενημερώνουμε ότι το μουσουλμανικό νεκροταφείο της Ρόδου αποτελεί για μας πολιτιστική κληρονομιά.
Επίσης έχουμε να σας δηλώσουμε η Χρυσή Αυγή δεν κάνει θρησκευτικό διαχωρισμό μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και ότι υποστηρικτές του κινήματος μας είναι αρκετοί Έλληνες πατριώτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Η ανωτέρω ενέργεια είναι καθαρά προβοκατόρικη που σκοπό έχει σίγουρα να αμαυρώσει τον νόμιμο πολιτικό αγώνα του κινήματος μας και να δημιουργήσει εντυπώσεις στην κλειστή κοινωνία της Ρόδου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου