Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το ποινολόγιο του τοπικού

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις κλήσεις σε απολογία, στις αποφάσεις επί των απολογιών και στις διαπιστωτικές πράξεις.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Απόλλωνας Καλυθιών- Ποσειδώνας Καρπάθου στις 18/01 (17η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ποσειδώνα Καρπάθου, Φ. Φασουλέτο ποινή μιας αγωνιστικής για βίαιο μαρκάρισμα σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙV του Π.Κ.).
Α.Ε Λέρου- Άρης Αρχαγγέλου στις 17/01 (17η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Άρη Αρχαγγέλου, Π. Καλοπήτα ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
ΑΕΡΑ – Α.Ε. Κατταβιάς στις 19/01 (17η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΡΑ, Αλμ. Ρούσσο ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Ηρακλής Λάρδου- Πολυβώτης Νισύρου στις 17/01 (11η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Λάρδου, Ν. Παπαϊωάννου ποινή μιας αγωνιστικής για αντιαθλητική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Λάρδου, Σ. Ευαγγελίδη ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ. 2ε’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Πολυβώτη, Α. Ρουμελιώτη ποινή μιας αγωνιστικής για αντιαθλητική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Άγιος Ισίδωρος- Ατρόμητος Διμυλιάς στις 19/01 (11η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Ατρόμητου Διμυλιάς, Γ. Καραμολέγκο ποινή πέντε αγωνιστικών για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα και υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ.Ι και άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ. 2ε’ του Π.Κ.).
Διαγόρας Βατίου- Δόξα Καρδάμαινας στις 21/01 (17η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Δόξας Καρδάμαινας, Ζ. Μποϊλή ποινή μιας αγωνιστικής για προφανή ευκαιρία για γκολ (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 23/02/2020 (άρθρο 23’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Αποφάσεις απολογιών
Άρης Αρχαγγέλου- Α.Ο. Πυλίου στις 12/01 (16η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο του Άρη Αρχαγγέλου την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 15’ παρ. 3’ περ. α’ του Π.Κ.).
ΑΕΡΑ – Ηρακλής Μαριτσών στις 11/01 (16η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο της ΑΕΡΑ την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης, στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Σωτ. Κασιώτη- αντιπρόεδρο Δ.Σ. την πειθαρχική ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στον χώρο των αποδυτηρίων για σαράντα πέντε ημερολογιακές ημέρες και χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (άρθρο 12’ παρ. 1α’ και άρθρο 11’ παρ. 2’ του Π.Κ.).
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων-προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 134 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Α.Ε. Λέρου- Άρης Αρχαγγέλου που διεξήχθη στο γήπεδο Λέρου στις 17/01/2020, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του Β’ προπονητού του σωματείου Α.Ε. Λέρου και δη του δηλωθέντος ως Β’ προπονητού αυτού, κ. Ε. Χατζηγεωργίου, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Παραίτηση σωματείου ΓΑΣ Ιάλυσος από το πρωτάθλημα Κ-14
Σύμφωνα με το από 17/01/2020 έγγραφο της, η ομάδα ΓΑΣ Ιάλυσος, δηλώνει ότι παραιτείται από το Πρωτάθλημα Κ-14 Δωδεκανήσου 2019-202, λόγω αδυναμίας συγκρότησης ομάδας.
Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:
Όλοι οι αγώνες θα κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ των αντίπαλων σωματείων. Τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από τις αντίπαλες της παραιτηθείσης ομάδος (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ).
Επίσης στην ομάδα ΓΑΣ Ιάλυσος επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμό 50 ευρώ (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ).
Κλήση προς απολογία
Α.Ο. Αθλοπαιδιών- Αργοναύτης Καλύμνου στις 19/01 (6η αγωνιστική, Κ-16)
Καλείσθε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔ, την Πέμπτη 30/01/2020 και ώρα 16:00 προς απολογία ΕΓΓΡΑΦΩΣ για τον αγώνα πρωταθλήματος Κ-16 όμιλος Νήσων, μεταξύ των ομάδων Α.Ο. Αθλοπαιδιών- Αργοναύτης Καλύμνου στις 19/01/2020.
Συγκεκριμένα ο ποδοσφαιρικός αγώνας δεν διεξήχθη, διότι ο εγκαλούμενος Αργοναύτης Καλύμνου δεν προσήλθε στον αγωνιστικό χώρο την ορισθείσα ώρα έναρξης του αγώνα, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,5,17,21,22 του ΚΑΠ.
Επίσης το σωματείο του Α.Ο. Αθλοπαιδιών να καταθέσει ΕΓΓΡΑΦΩΣ σχετικά με την διεξαγωγή του αγώνος με τον Αργοναύτη Καλύμνου.
Κλήση προς απολογία
Συμφώνα με τις περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ. σε εγγραφή απολογία μέχρι την Πέμπτη 30/01/2020 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ τα κάτωθι φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Ακουσίλαος Φανών- Αστέρας Παστίδας στις 22/01 (Κύπελλο -3η φάση)
Το σωματείο του Ακουσίλαου, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,13,14,15 παρ. 3’ του Πειθαρχικού Κώδικα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου