Ειδήσεις

Δουλέμπορος εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού κατά την καταδίωξή του

Ενας 37χρονος Τούρκος δουλέμπορος θα δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, γιατί κατά τη διάρκεια καταδίωξης του εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού!
Στις 22 Σεπτεμβρίου 2014, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, εισήλθε από παραθαλάσσια περιοχή πλησίον της πόλης Αλικαρνασσού (Bodrum) της Τουρκίας στην ελληνική επικράτεια με κατεύθυνση τη νήσο Ψέριμο.
Μετέφερε μαζί του με πολυεστερικό σκάφος χρώματος λευκού με κόκκινη ρίγα, μήκους επτά μέτρων, με εξωλέμβιο κινητήρα χρώματος μαύρου, αγνώστων λοιπών στοιχείων, 11 Σύρους μετανάστες, εκ των οποίων οι οκτώ ήταν άνδρες και οι τρεις γυναίκες.
Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία, πλησίον των ακτών της νήσου Ψερίμου σκάφος του Λιμενικού Σώματος, αύξησε την ταχύτητα του ανωτέρω περιγραφόμενου σκάφους, του οποίου ήταν κυβερνήτης και κινήθηκε προς τα παράλια της Τουρκίας.
Ακολούθως, κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος και αφού είχε προηγηθεί η χρήση ηχητικών φωτεινών σημάτων, χειρισμοί παρεμπόδισης της πορείας του με αρνητικά αποτελέσματα και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με σκοπό την ακινητοποίησή του, ο κατηγορούμενος προσέγγισε το ανωτέρω σκάφος του Λιμενικού και προσέκρουσε σε αυτό δύο φορές με σκοπό τον εμβολισμό και τη βύθισή του.
Εξαιτίας της επανειλημμένης πρόσκρουσης του σκάφους του στο σκάφος του Λιμενικού θα μπορούσε να προκληθεί εισροή υδάτων και συνακόλουθη βύθιση σε ένα από τα δύο ανωτέρω αναφερόμενα σκάφη ή και σε αμφότερα και τοιουτοτρόπως θα μπορούσαν να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο και ειδικότερα να βρεθούν στη θάλασσα οι μετανάστες και το πλήρωμα του ανωτέρω αναφερόμενου πλοίου του Λιμενικού με συνακόλουθη συνέπεια τον κίνδυνο για τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου