Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Αν δεν συμφωνήσουν Τσίπρας-Καμμένος στο Σκοπιανό ας παραιτηθούν

«Αν ο κ.Καμμένος δεν στηρίζει μία κεντρική κυβερνητική επιλογή τίθεται ξεκάθαρα θέμα δεδηλωμένης» τονίζει ο αρχηγός της ΝΔ στο «ΒΗΜΑ». Τι θα κάνει ως πρωθυπουργός για τους πλειστηριασμούς, τον εκλογικό νόμο και το φορολογικό σύστημα. Εθνικός στόχος η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Αν ο Πάνος Καμμένος δεν στηρίξει τη λύση που θα συμφωνηθεί στο Σκοπιανό, θα τεθεί θέμα δεδηλωμένης, προειδοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τονίζει: «αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κ.Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρεται και στο θέμα των πλειστηριασμών. Αφού επισημαίνει πως «όποιος δεν έχει υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη είναι 100% απροστάτευτος», προσθέτει: «Η δική μας κυβέρνηση θα ανταμείψει τους συνεπείς, θα προστατέψει τους πραγματικά αδύναμους και θα κυνηγήσει τους μπαταχτσήδες (…) αποτρέποντας άτακτους μαζικούς πλειστηριασμούς που έχουν πολύ αρνητικές επιπτώσεις στους ισολογισμούς των τραπεζών».

Επιπλέον, επαναφέρει τη δέσμευσή του πως ένας από τους πρώτους νόμους που θα καταθέσει η δική του κυβέρνηση θα είναι «ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα που θα μειώνει τον φόρο στις επιχειρήσεις, σε πρώτη φάση στο 20% από το 29% και τον φόρο στο μέρισμα στο 5%».

Στους πρώτους νόμους, επίσης, θα είναι και ο εκλογικός νόμος, ο οποίος θα πρέπει «να εξασφαλίζει σταθερές και βιώσιμες κυβερνήσεις».

Διευκρινίζει μάλιστα ότι θα επιδιώξει την μέγιστη δυνατή συναίνεση προκειμένου ο νέος εκλογικός νόμος να ψηφισθεί «με την αναγκαία εκείνη πλειοψηφία που θα διασφαλίσει την εφαρμογή του αμέσως, δίχως να χρειαστεί να υποστεί η χώρα τις αποσταθεροποιητικές συνέπειες της απλής αναλογικής που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα ο κ.Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι «θα έπρεπε να αποτελεί εθνικό στόχο η μείωσή του», ωστόσο η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αδύνατον να τον διεκδικήσει διότι «δεν έχει την αξιοπιστία να προτάξει ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με αντάλλαγμα μικρότερα πλεονάσματα».

Χαρακτηρίζει δε, «ψηφοθηρικό» το κοινωνικό μέρισμα που διένειμε η κυβέρνηση.

Στο ερώτημα ποιός έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ.Μητσοτάκης απαντά: «την έριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή που ευτέλισαν το Σύνταγμα εργαλειοποιώντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας (…) Οι πολιτικές δυνάμεις του λαϊκισμού έριξαν μία κυβέρνηση που διέθετε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου