Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Νικητιάδης: Κε Κικίλια ενημερωθείτε για τον τουρισμό μας για να μη λέτε ανακρίβειες

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού κ.Κικίλια που αναφέρονται στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ειδικότερα στον μήνα Σεπτέμβριο με μεγάλες αυξήσεις αφίξεων, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού- Τουρισμού και π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης δήλωσε τα εξής :

« Δώσαμε ένα επαρκές χρονικό διάστημα στον κ.Κικίλια προκειμένου να ενημερωθεί στο νέο υπουργείο που τον εγκατέστησε το επιτελικό κράτος της Ν.Δ και ως εκ τούτου δεν σχολιάσαμε καθόλου τα όσα λαλίστατος σε διάφορες περιπτώσεις εδήλωνε από την ανάληψη εκ μέρους του του Υπουργείου Τουρισμού μέχρι σήμερα. Η περίοδος ωστόσο χάριτος λαμβάνει τέρμα, τόση επειδή ήδη ο κ.Κικίλιας έπρεπε να έχει ενημερωθεί πλήρως για το Υπουργείο του, όσο και κυρίως επειδή έπρεπε να έχει μάθει τι είναι ο τουρισμός και πως λειτουργεί στη χώρα μας.

Ο Υπουργός Τουρισμού, μας εξέπληξε όταν προσφάτως αναφέρθηκε σε λάθος αριθμούς σε σχέση με τις αφίξεις από τη Γαλλία και μάλιστα και μια πολύ μεγάλη εφημερίδα όπως η Φιγκαρώ. Την ίδια έκπληξη αισθανθήκαμε όταν αναφέρθηκε σε έσοδα από τον τουρισμό που θα έφθαναν φέτος το ποσό των 12 Δις. Τα πράγματα όμως έχουν ξεφύγει αφού μόλις προσφάτως ο κ. Υπουργός εδήλωσε ότι το «κράτος επενδύει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» και ανέφερε ως παράδειγμα τις αυξήσεις αφίξεων τον μήνα Σεπτεμβρίο. Ο κ.Κικίλιας , προφανώς νομίζει ότι ο Σεπτέμβριος είναι για τον τουρισμό μας ένας μήνας χαμηλών επιδόσεων. Δεν έχει αντιληφθεί ότι και ο Οκτώβριος είναι για την Ελλάδα ένας μήνας με πολύ μεγάλο αριθμό αφίξεων τουριστών, κάτι που και ο απλός πολίτης γνωρίζει.

Κε Κικίλια, ενημερωθείτε περισσότερο. Τα όσα λέτε μας κάνουν να αισθανόμαστε ανασφαλείς. Με τέτοιο καπετάνιο το καράβι του τουρισμού, μάλλον θα χτυπήσει σε ύφαλο.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου