ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εισαγγελική έρευνα για την παρουσία Τσίπρα, Βαρουφάκη, Κουτσούμπα στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
78

Εντολή για έρευνα έδωσε η Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Αθηνών, μετά από σχετική αναφορά του δικη­γό­ρου Φαήλου Κρα­νι­διώτη για την παρου­σία των τριών πολι­τι­κών αρχηγών στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του εορ­τα­σμού για την επέτειο του Πολυ­τε­χνείου. Η Εισαγ­γε­λία, εκ του νόμου, όπως είχε υπο­χρέ­ωση με βάση την αναφορά έδωσε εντολή για τη διε­νέρ­γεια προ­κα­ταρ­κτι­κής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διε­ρευ­νη­θεί αν κατά την επέτειο του Πολυ­τε­χνείου τελέ­στη­καν αξιό­ποι­νες πράξεις από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κου­τσού­μπα και Γιάνη Βαρου­φάκη.

Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία θα διε­νερ­γή­σει η Κρατική Ασφά­λεια θα εξε­τα­στεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελε­στεί, κατά περί­πτωση, τα αδι­κή­ματα της παρα­βί­α­σης των μέτρων κατά του κορο­ναϊού και της διέ­γερ­σης σε ανυ­πα­κοή.

Η δικο­γρα­φία λόγω της  ανα­φο­ράς σε πολι­τικά πρόσωπα ανα­μέ­νε­ται να δια­βι­βα­στεί στη Βουλή που έχει και την απο­κλει­στική αρμο­διό­τητα λόγω της ιδιό­τη­τας των προ­σώ­πων που περι­λαμ­βά­νο­νται στην αναφορά.

Σημειώ­νε­ται τέλος ότι αυτή είναι η τρίτη δικο­γρα­φία που σχη­μα­τί­ζε­ται για συγκε­ντρώ­σεις και επει­σό­δια που έλαβαν χώρα κατά την επέτειο του Πολυ­τε­χνείου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.