Ειδήσεις

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τo πολιτικό σκηνικό

Τα αποτελέσματα για πρόθεση ψήφου, παράσταση νίκης και καταλληλότερο πρωθυπουργό

Αμετάβλητο δείχνει να παραμένει το πολιτικό σκηνικό τόσο στους κλασικούς ποσοτικούς δείκτες, δηλαδή την πρόθεση ψήφου, την παράσταση νίκης, και τα ηγετικά χαρακτηριστικά αρχηγών, όσο και στα περισσότερο «ποιοτικά» στοιχεία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της Public Issue όσο και της Pulse, κατά τις οποίες η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται.

Πρόθεση ψήφου

Στις 9 μονάδες βρίσκεται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως διαφαίνεται στη δημοσκόπηση της Public Issue, κατά την οποία το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 21,5% ενώ η Νέα Δημοκρατία 30,5%. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν μία μονάδα διαφορά από δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Οκτώβριο που τότε έδειχνε «ψαλίδα» 10 μονάδων.

Στον αντίστοιχο δείκτη της Public Issue, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι στις 16,5 μονάδες (38,5% έναντι 22%).

Δημοσκόπηση Pulse
Δημοσκόπηση Public Issue

Καταλληλότητα για την πρωθυπουργία

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 35%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 24%, σημειώνοντας άνοδο από το 22% που εμφάνιζε τον προηγούμενο μήνα. Στο ερώτημα της Public Issue για τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός συγκέντρωσε ποσοστό 26%, ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης 46%.

Δημοσκόπηση Pulse

 

Δημοσκόπηση Issue

Παράσταση νίκης

Η δημοσκόπηση της Public Issue αναφέρει ότι το 71% των ερωτηθέντων πιστεύει πως στις επόμενες εκλογές νικήτρια θα είναι η Νέα Δημοκρατία, έναντι ενός 17% που θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Η δημοσκόπηση της Pulse εντοπίζει μικρότερη διαφορά στις 35 μονάδες, καθώς το 58% βλέπει νίκη της ΝΔ και το 23% νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Pulse

 

Δημοσκόπηση Public Issue

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου