Ειδήσεις

ΓΣΕΕ: Να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τονίζει ότι έχει καταργηθεί διά νόμου ο καθορισμός του ύψους του κατώτατου μισθού

Να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ ζήτησε από το βήμα του 32ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει καταργηθεί διά νόμου ο ο καθορισμός του ύψους του κατώτατου μισθού μέσω της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

«Η παρούσα κυβέρνηση πήρε το νόμο του κ. Βρούτση, τον επανανομοθέτησε, πριν από μερικούς μήνες και με αυτόν τον νόμο θα επαναπροσδιορίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού με απόφαση του υπουργού Εργασίας», σημείωσε, τονίζοντας ότι με τον συγκεκριμένο νόμο προβλέπεται μία διαδικασία, στην οποία οι φορείς, τα ινστιτούτα και οι λεγόμενοι κοινωνικοί εταίροι στέλνουν τις προτάσεις τους γραπτώς και στη συνέχεια γίνεται μία συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο, υπό την προεδρία του προέδρου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και δύο υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας.

«Εμείς στείλαμε τη θέση μας, η οποία είναι να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ που εμείς υπογράψαμε και μετά να αφεθεί στα χέρια εργοδοτών, εργαζομένων και εργοδοτικών οργανώσεων, για να συνάπτεται η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου