Τοπικές Ειδήσεις

ΕΚΡ: Κάλεσμα στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 και στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Ε.Κ.Ρ, στις 10.30πμ, για να παλέψουμε όλοι μαζί ενάντια στον προϋπολογισμό της κοινωνικής ισοπέδωσης και ανακύκλωσης της ύφεσης.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

• Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2019. Να ανατραπούν εδώ και τώρα οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων, οι καταργήσεις προνοιακών επιδομάτων, η φορολογική ασφυξία με διευκόλυνση των πλειστηριασμών, της δήμευσης του εισοδήματος. Άμεση επιστροφή των παράνομων μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδόματα γιορτών και επιδομάτων αδείας.
• Προαγωγή της Κοινωνικής Ασφάλισης με την εγγύηση του Κράτους, με διασφάλιση της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης. Κατάργηση των διατάξεων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας.
• Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας. Σεβασμός στην αργία της Κυριακής.
• Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχο το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας. Απαγόρευση της εργοδοτικής ανταπεργίας lock out. Προστασία των εργαζομένων από προληπτικές και κατασταλτικές πράξεις παρεμπόδισης, δίωξης και ποινικοποίησης των απεργιακών κινητοποιήσεων.
• Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και μετέπειτα καθορισμός του ύψους του μέσω της ΕΓΣΣΕ με αποκατάσταση της καθολικής της ισχύος. Επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των ΣΣΕ και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
• Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας – Ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της.
• Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
• Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Μείωση των τιμολογίων των κοινωφελών υπηρεσιών και του ΦΠΑ στα καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες, πάταξη της αισχροκέρδειας.
• Πρόσβαση όλων σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλειας.
• Ελεγκτικοί Μηχανισμοί: Ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση της υπηρεσιακής ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ. Αντιμετώπιση της αδήλωτης και της ψευδώς δηλωμένης εργασίας.
• Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων, μετανάστευσης, ασύλου και ιθαγένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου.
Για την περιοχή μας απαιτούμε :

 Τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών και των εργοδοτικών οργανώσεων για εφαρμογή, των Τοπικών ΣΣΕ που ισχύουν στην περιοχή μας (ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΙΩΝ, ΞΕΝΑΓΩΝ).
 Επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά.
 Επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου σε όλα τα νησιά.
 Μείωση του κόστους μεταφοράς στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
 Κατάργηση του μονοπωλίου στις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές γραμμές.
 Αποπληρωμή των οφειλομένων αποδοχών των ξενοδοχοϋπαλλήλων και προστασία των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.
 Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ EUROMEDICA.
 Συστηματική και ουσιαστική διενέργεια ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, αυστηρή και παραδειγματική τιμωρία των αντεργατικών εργοδοτικών συμπεριφορών, που καταπατούν καθημερινά τα δικαιώματα των εργαζομένων με την απειλή της μείωσης του μισθού και της απόλυσης.
 Άμεση στελέχωση όλων των υπηρεσιών που εξυπηρετούν εργαζόμενους.
 Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των οικοδόμων, αυστηρή πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
 Διατήρηση των θέσεων εργασίας – άρνηση ελαστικών μορφών εργασίας στο ΚΑΖΙΝΟ Ρόδου.
 Παράταση λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και διασφάλιση της πολύτιμης λειτουργίας της.
 Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους αμειβόμενους οδηγούς ΤΑΞΙ Ρόδου, οι οποίοι έχουν διαφορετικές προϋποθέσεις, επειδή οι επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονται δεν χαρακτηρίζονται ως εποχικές.
 Όχι στην πώληση της ΔΕΗ – Άμεση πρόσληψη ντόπιου προσωπικού για τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.
 Άμεση αλλαγή του καθεστώτος που έχει σχέση με τους μαθητές – σπουδαστές, που μετακινούνται κατά χιλιάδες χωρίς κανέναν έλεγχο από χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης προς τα ξενοδοχεία της Ρόδου.
 Άμεση παρέμβαση για την προβληματική κατάσταση των υπηρεσιών που εξυπηρετούν εργαζόμενους (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, ΟΑΕΔ) και εποπτεύει το Υπουργείο Εργασίας.
 Αξιοποίηση του παλιού κτιρίου του ΙΚΑ, το οποίο φτιάχτηκε με τις εισφορές των εργαζομένων και το οποίο παραμένει εδώ και 20 χρόνια ανεκμετάλλευτο κινδυνεύοντας να καταρρεύσει.
 Αύξηση του επιδόματος ανεργίας, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα του Ε.Κ.Ρ με παράταση της χορήγησής του.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη Απεργία, την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018,
και στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Ε.Κ.Ρ, στις 10.30πμ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου