Ρεπορτάζ

Αναμένεται και φέτος κοσμοσυρροή στον Πανορμίτη – Πώς θα γίνουν εκδηλώσεις εν μέσω της πανδημίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται στη Σύμη οι προετοιμασίες για την υποδοχή των προσκυνητών ενόψει της εορτής του Ταξιάρχη Μιχαήλ Πανορμίτη, στις 8 Νοεμβρίου, στην εποχή του κορωνοϊού.
Ηδη έχουν προγραμματιστεί έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων προσκυνητών που συρρέουν κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν, ωστόσο φέτος, λόγω των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού, η Ιερά Μονή έχει λάβει μέτρα, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να τηρηθούν απαρεγκλίτως τα πρωτοκόλλα.
Όπως προκύπτει πάντως, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, πολλοί προσκυνητές έχουν επιλέξει να επισκεφθούν νωρίτερα την Ιερά Μονή Πανορμίτη, ξεκινώντας από το προσεχές σαββατοκύριακο και καθημερινά μέχρι τις 7 και 8 Νοεμβρίου.
Στους προσκυνητές με προβλήματα υγείας ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, συστήνεται να προγραμματίσουν το ταξίδι τους νωρίτερα ώστε να μην ταλαιπωρηθούν και να μην έρθουν σε επαφή με κόσμο, που αναμένεται και φέτος να κατακλύσει τον Ναό.
Μάλιστα, η Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ Πανορμίτη, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της προσέλευσης που αναμένεται και φέτος, έλαβε μια σειρά μέτρων για την προστασία των προσκυνητών, με βάση τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.
Ειδικότερα, από την Ιερά Μονή, γνωστοποιούνται τα εξής:
– Από 1η έως και 8ης Νοεμβρίου κατά την από ετών συνήθεια, τα δωμάτια των Ξενώνων τής Ι. Μονής διατίθενται δωρεάν και ως εκ τούτου δεν γίνονται εκ των προτέρων τηλεφωνικές κρατήσεις.
– Λόγω των ειδικών μέτρων περί μη διασποράς τής πανδημίας, δεν θα διατεθούν εφέτος διά διανυκτέρευση οι κλειστοί κοινόχρηστοι χώροι (Μεγ. Τραπεζαρία & λαογραφικό Μουσείο).
– Το εορταστικό γεύμα της κυρίας ημέρας δεν θα παρατεθεί στην Μεγάλη Τράπεζα, αλλά το φαγητό θα διανεμηθεί σε όλους σέ ειδικό σκεύος μιας χρήσεως.
– Η προσέλευση των προσκυνητών θα γίνεται υποχρεωτικώς με μάσκα προστασίας εντός και έκτος τής Ιεράς Μονής.
– Η καθιερωμένη εμποροπανήγυρις θα γίνει σύμφωνα με τις συγκεκριμένες οδηγίες των υγειονομικών Αρχών, δηλαδή οι αποστάσεις των πάγκων μεταξύ τους θα είναι πέντε μέτρα και σε σημείο που θα υποδείξει ο υπεύθυνος τής Ί. Μονής. Δυνατότητα συμμετοχής και υποβολής αιτήσεως δια τοποθέτηση πάγκων θα έχουν μόνον οι μικροπωλητές – κάτοικοι τής Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου και ή διάρκεια τής εμποροπανηγύρεως θά περιορισθεί από την 4η έως και την 8η Νοεμβρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου