Το ερχόμενο τριήμερο 25-26 και 27 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου U18 &U21 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου U16, στο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης, “2 Αοράκια”.

Στη σημαντική αυτή διοργάνωση θα πάρουν μέρος και αρκετοί Ροδίτες αθλητές από τους συλλόγους του νησιού μας, που αποτελούν μέλη της εθνικής μας ομάδας και συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις με τα «γαλανόλευκα».

Στην διοργάνωση θα λάβουν μέρος 35 κράτη, 750 αθλητές και αθλήτριες, 130 προπονητές και 41 διεθνείς διαιτητές. Μεταξύ αυτών, όπως προείπαμε και αρκετοί αθλητές από τη Ρόδο με τους συνοδούς προπονητές τους κ. Μίλτο Τσιριγωτάκη και Φιλήμων Χατζηνικλάου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις κατηγορίες εφήβων-νεανίδων, νέων ανδρών-νέων γυναικών, παίδων κορασίδων. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (JJIF) επιχειρεί να καθιερώσει ένα ακόμα μεγάλο διεθνές τουρνουά και αυτή την πρώτη «ενιαία» διοργάνωση European & World Championships την εμπιστεύτηκε στην Ελλάδα και στην Ελληνική Ομοσπονδία ΕΦΕΟΖΖ, η οποία κάθε φορά που αναλαμβάνει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός κερδίζει τα εύσημα της διεθνούς κοινότητας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου προετοιμάζει ένα διεθνές event υψηλού οργανωτικού, αγωνιστικού και αριθμητικού επιπέδου. Οι υπερσύγχρονες τεχνικές υποδομές θα προσφέρουν θέαμα και εμπειρία ανάλογη των ολυμπιακών διοργανώσεων ενώ οι συνεχή αγωνιστική δράση στους οκτώ ειδικά διαμορφωμένους αγωνιστικούς χώρους, θα δώσει επί τρεις μέρες την ευκαιρία στο κοινό της Κρήτης να γνωρίσει το ευγενές και ταχέως αναπτυσσόμενο μαχητικό άθλημα του Ζίου Ζίτσου.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (JJIF), της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (JJEU), της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ) και γίνεται με την έγκριση και την του υφυπουργείο Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (Νέο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου Δύο Αοράκια)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ 09:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΕΛΙΚΩΝ 16:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΠΟΝΟΜΩΝ 17:00

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 26/10/2019 ΩΡΑ 13:00

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ