Τοπικές Ειδήσεις

Ο αρραβώνας Γλυνού – Κόκκινου εξελίχθηκε σε… γάμο!

Ο προεκλογικός αρραβώνας μεταξύ των παρατάξεων του Μανώλη Γλυνού και του Χαράλαμπου Κόκκινου φέρεται πλέον να έχει εξελιχθεί σε… γάμο αφού διαπιστώνεται ότι συνέπραξαν και για την εκλογή του τελευταίου στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου!
Μια συνεργασία, που ξεκίνησε προεκλογικά με στόχο την αποτροπή της εκλογής του Γιώργου Χατζημάρκου απο την πρώτη Κυριακή και επιβεβαιώθηκε από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνεχίζεται και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση. Όπως ξανάγραψε η «δ», στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσωπείται από 13 μέλη και συγκεκριμένα, εννιά ex officio, τον περιφερειάρχη, τους δύο χωρικούς και τους έξι θεματικούς αντιπεριφερειάρχες καθώς και τέσσερα αιρετά μέλη, δύο από την πλειοψηφία και δύο από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.
Κατά την προχθεσινή εκλογική διαδικασία, από την παράταξη της πλειοψηφίας εξελέγησαν ο Κώστας Χρυσοχοΐδης, εντεταλμένος Τουριστικής Ανάπτυξης – Υδατοδρομίων – Κρουαζιέρας – Ακτοπλοΐας – Αερομεταφορών Δωδεκανήσου και ο Γιάννης Μαργαρίτης, έπαρχος Π.Ε. Νάξου και εντεταλμένος Τουριστικής Ανάπτυξης – Υδατοδρομίων – Κρουαζιέρας – Ακτοπλοΐας – Αερομεταφορών Κυκλάδων. Από την μειοψηφία εξελέγησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, Μανώλης Γλυνός και Χαράλαμπος Κόκκινος.
Κατόπιν αυτού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσωπείται στην ΕΝΠΕ από:
τον περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο,
τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Λεονταρίτη και Χρήστο Ευστρατίου,
τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, Φιλήμονα Ζαννετίδη, Γιάννη Φλεβάρη, Γιάννη Κρητικό, Γιάννη Θεμέλαρο, Μάκη Δαδάο και Κώστα Μπιζά,
τους εντεταλμένους, Κώστα Χρυσοχοΐδη και Γιάννη Μαργαρίτη και
τους περιφερειακούς συμβούλους Μανώλη Γλυνό και Χαράλαμπο Κόκκινο.
Στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν, η παράταξη Χατζημάρκου συμμετείχε με 27 συμβούλους και οι υποψήφιοι της έλαβαν το σύνολο των ψήφων, η παράταξη Γλυνού με 12 συμβούλους και οι υποψήφιοί της (Γλυνός, Σταυλάς, Μάινας και Κανταρζής) έλαβαν 8 ψήφους, ενώ η παράταξη Κόκκινου με δύο παρόντες συμβούλους και με υποψήφιο τον επικεφαλής έλαβε 6 ψήφους! Η παράταξη Ντουνιαδάκη συμμετείχε με 2 συμβούλους και έλαβε ισάριθμες ψήφους.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», οι δύο παρατάξεις από την πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου έδωσαν το στίγμα για το πώς θα κινηθούν στην διάρκεια της θητείας τους.
Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη νομοθεσία, η πρώτη παράταξη εκλέγει τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, η δεύτερη παράταξη εκλέγει τον αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και η τρίτη παράταξη τον γραμματέα.
Μετά την άρνηση της περιφερειακής παράταξης του ΚΚΕ να υποδείξει υποψήφιο για την θέση του γραμματέα, η πρώτη παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, αυτή του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, υπέδειξε για την θέση του γραμματέα την περιφερειακή σύμβουλο Ευδοκία Κατσάνη απο τη Νάξο.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Μανώλης Γλυνός, έσπευσε να δηλώσει οτι θα ψηφίσει την επιλογή της κ. Κατσάνη για την Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, δήλωση που αποδείχθηκε κενή περιεχομένου μόλις ο Χαράλαμπος Κόκκινος δήλωσε την υποψηφιότητα της Αναστασίας Γαμπιεράκη για την ίδια θέση οπότε και η παράταξη του Μανώλη Γλυνού ψήφισε την υποψήφια του Χαράλαμπου Κόκκινου, η οποία φυσικά δεν εξελέγη αφού ο συσχετισμός δυνάμεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι υπέρ της παράταξης του Γιώργου Χατζημάρκου που εξέλεξε και την Ευδοκία Κατσάνη στην θέση της Γραμματείας.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για τις θέσεις της Οικονομικής Επιτροπής, η παράταξη Χαράλαμπου Κόκκινου που κατέχει δύο θέσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο στήριξε τους υποψηφίους της παράταξης του Μανώλη Γλυνού, για να επιβεβαιωθεί έτσι και η μετεκλογική συνεργασία μεταξύ των δύο ανδρών που ξεκίνησε προεκλογικά με στόχο την αποτροπή της εκλογής του Γιώργου Χατζημάρκου απο την πρώτη Κυριακή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου