Τοπικές Ειδήσεις

Κατακόρυφη πτώση στην τέλεση πολιτικών γάμων στη Λίνδο! Aναζητά νέες λύσεις η δημοτική αρχή

Από την αρχή, επανασχεδιάζεται από την δημοτική αρχή το πλάνο για την τέλεση πολιτικών γάμων στον γραφικό κόλπο του Αγ. Παύλου στη Λίνδο, με απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, μετά την κατασκευή της πλατφόρμας, που τελικά αποδείχθηκε ότι μάλλον αποτρεπτικά λειτούργησε παρά ως πόλος έλξης για τα μελλόνυμφα ζευγάρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από μηχανικό του Δήμου, επισκέφθηκε προ ημερών το σημείο, αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις για την τέλεση των πολιτικών γάμων, που φέτος σημείωσαν κάθετη πτώση η οποία ξεπερνά το 60%, αφού η ξύλινη πλατφόρμα δεν ενθουσίασε ούτε τα πρακτορεία που διοργανώνουν γάμους ούτε και τα μελλόνυμφα ζευγάρια.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επί του παρόντος εξετάζονται δύο εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη αφορά την κατασκευή νέας πλατφόρμας πιο κοντά στο μοναστήρι και η δεύτερη στην παραχώρηση μόνο των σκαλοπατιών που οδηγούν στον προαύλιο χώρο του Αγ. Παύλου. Στη δεύτερη δε περίπτωση, εξετάζεται η διαπλάτυνση των σκαλοπατιών του μοναστηριού παράλληλα με την παρουσία security που θα διασφαλίζουν την αποφυγή εκτρόπων κατά τη λήψη των αναμνηστικών φωτογραφιών των μελλόνυμφων.
Παρά το γεγονός ότι τηρήθηκαν όλες οι παράμετροι της λιμενικής νομοθεσίας για την επένδυση με ξύλινο υλικό του υφισταμένου λιμενικού μόλου (προβλήτα) σε τρία διαφορετικά επίπεδα για να τελούνται οι πολιτικοί γάμοι με τριπλό φόντο, το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, την Ακρόπολη της Λίνδου και τον παραδοσιακό οικισμό της Λίνδου, το αποτέλεσμα δεν ενθουσίασε τους ενδιαφερόμενους, που σχεδιάζοντας τον γάμο τους στη Λίνδο, είχαν στο μυαλό τους τον γνωστό χώρο του μοναστηριού με φόντο τον ξακουστό κόλπο της περιοχής, που αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρο το νησί της Ρόδου.
Το λιμανάκι του Αγίου Παύλου συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που αναζητά το μελλόνυμφο ζευγάρι για να τελέσει τον γάμο του. Το γραφικό χωριό, το μικρό εκκλησάκι, τη γαλήνια θάλασσα και το ειδυλλιακό τοπίο. Για το λόγο αυτό και το 90% των πολιτικών γάμων τουριστών στη Ρόδο, τελούνταν στο συγκεκριμένο σημείο.
Μετά το ατυχές περιστατικό με το απερίσκεπτο ζευγάρι των Βρετανών τουριστών που μετά την τέλεση του γάμου τους, απαθανατίστηκαν να ερωτοτροπούν στον προαύλιο χώρο και την απόφαση της Μητρόπολης Ρόδου να θέσει τέρμα στους γάμους εκεί, δόθηκε η λύση της ξύλινης πλατφόρμας. Η απόφαση αποδείχθηκε λάθος, αφού το φόντο παρέπεμπε στην πολύβουη παραλία με τους λουόμενους.
Η κατακόρυφη πτώση στην τέλεση των πολιτικών γάμων, οδήγησε και σε τεράστια απώλεια εσόδων στη Λίνδο, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία και οι επιχειρηματίες να πιέζουν για να βρεθεί λύση, ώστε να μην επαναληφθεί το σκηνικό και στην νέα τουριστική περίοδο.
Οι περισσότεροι επισημαίνουν πως θα πρέπει η Μητρόπολη της Ρόδου να επανεξετάσει τη στάση της, επιτρέποντας εκ νέου την τέλεση πολιτικών γάμων στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού, με την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της ιερότητας του χώρου.
Αυτό που εντείνει την ανησυχία για την εύρεση αποτελεσματικής λύσης ωστόσο, είναι πως η έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου θα συμπέσει με την προεκλογική περίοδο και υπάρχει πιθανότητα να μην δοθεί η πρέπουσα προσοχή στο σοβαρό –όπως αποδείχθηκε – ζήτημα της εύρεσης νέας λύσης με τον δήμαρχο ωστόσο να διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι η προεκλογική περίοδος δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση τον σχεδιασμό για την αναζήτηση νέου σημείου τέλεσης των πολιτικών γάμων.
Τα περίπου 700 με 800 ζευγάρια που κατέφθαναν στη Λίνδο στη διάρκεια της σεζόν για να παντρευτούν συνοδευόμενα από συγγενείς και φίλους, είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο του τοπικού τουρισμού στο οποίο μάλιστα έχουν επενδύσει οι φορείς, ωστόσο μετά την απαγόρευση των πολιτικών γάμων στο εκκλησάκι του Αγ. Παύλου η τοπική οικονομία υπέστη τεράστιο πλήγμα, όπως επισημαίνουν οι επαγγελματίες της περιοχής.
Η δυσαρέσκεια των tour operators αλλά και των μελλόνυμφων που αναγκάστηκαν είτε να ακυρώσουν τον γάμο τους είτε να αναζητήσουν εναλλακτικά σημεία, με τους περισσότερους να στρέφονται προς τις Κυκλάδες, αποτελούν ανησυχητικό δείγμα για την σεζόν του 2019.
Αυτό που καθίσταται σαφές από τους tour operators και τα συνεργαζόμενα πρακτορεία είναι ότι προκειμένου η Λίνδος να διατηρήσει τα σκήπτρα που κατέχει ανάμεσα σε δεκάδες άλλους προορισμούς στην Ελλάδα για την τέλεση πολιτικών γάμων, είναι ανάγκη να γίνει επανασχεδιασμός άμεσα για να επανακτηθεί το ενδιαφέρον των μελλόνυμφων ζευγαριών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου