Ειδήσεις

Ανατέθηκε στον δικηγόρο των Αθηνών Αθ. Ξηρό η προσφυγή για τον ΦΠΑ

Στον κ. Αθανάσιο Ξηρό, δικηγόρο Αθηνών και διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα ανατεθεί από την «ΔΕΡΜ ΑΕ», με απόφαση που έλαβε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η υποβολή προσφυγής ενώπιον του ΣτΕ, για την ακύρωση της υπ΄ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0010707 ΕΞ 2015/29.09.2015 Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, με θέμα: «Σταδιακή κατάργηση των μειώσεων των συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου» (ΦΕΚ 2115/ τ. Β΄/30.09.2015).
Ο κ. Ξηρός, συνεργάτης και του πρώην υφυπουργού Τουρισμού, δικηγόρου, κ. Γ. Νικητιάδη, έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κατείχε από τον Οκτώβριο του 2009 θέση ειδικού συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη.
Υπήρξε ειδικός συνεργάτης στα υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Μεταφορών και Επικοινωνιών, ειδικός συνεργάτης στο νομικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη (προϊστάμενος του γραφείου, ο καθηγητής Γιώργος Παπαδημητρίου), αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ολυμπιακής Αεροπορίας Α.Ε, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των Μακεδονικών Αερογραμμών Α.Ε., νομικός σύμβουλος στην Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, και ειδικός συνεργάτης στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό “Άριστα”, πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό “Λίαν Καλώς” και διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα “Προκρούστειος και κηδεμονευόμενος κοινοβουλευτισμός. Από το Σύνταγμα του 1952 στη δικτατορία των Συνταγματαρχών” (Επιβλέπων Καθηγητής: Γιώργος Παπαδημητρίου, βαθμός ”Άριστα”).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου