Αθλητικά

Το πρόγραμμα του Rodos Challenge 226

Στην τελική ευθεία για τον αγώνα τριάθλου Rodos Challenge 226 που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο νησί μας και τον οποίο διοργανώνουν ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) και ο Ροδιακός Οργανισμός Αγώνων Νήσων (Rhodes Island Games Organization), βρίσκονται οι ιθύνοντες του Απόλλωνα Ρόδου που στηρίζουν συμβουλευτικά την όλη διοργάνωση.

Μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και του αγώνα που θα ισχύσει για το διήμερο Σαββάτο και Κυριακή 25 & 26 Οκτωβρίου 2014. Αναλυτικά:

Σαββάτο 25 Οκτωβρίου 2014

Τεχνικό Συνέδριο (εθελοντές) 18:00-18:30
Ενημέρωση των εθελοντών για τις αρμοδιότητές τους.

Τεχνικό Συνέδριο (αθλητές) 18:30-19:30
Τελική ενημέρωση των αθλητών για όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα απο τους Κ Χατζηνικολα Νίκο, Καλικάτζαρο Ιγνάτιο και Χατζηνικόλα Κώστα. Προσφώνηση διοικητή Τροχαίας.

Pasta Party 19:30-20:30
Αμέσως μετά τη λήξη του Τεχνικού Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί το pasta party στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Miraluna.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου  2014

Πρωινό 04:45-05:15

Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγής – Check in 05:15-06:00
Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, πρέπει να τοποθετήσουν τα ποδήλατά τους στη Ζώνη Αλλαγής. Η είσοδος στη Ζώνη Αλλαγής θα επιτρέπεται εφόσον έχει τοποθετηθεί στο σωστό σημείο πάνω στο ποδήλατο το αυτοκόλλητο με το νούμερο του αθλητή. Θα γίνει επίσης έλεγχος και στο κράνος, στο οποίο πρέπει επίσης να τοποθετηθούν τα 2 αυτοκόλλητα με το νούμερο.

Κλείσιμο Ζώνης Αλλαγής 06:10
Στις 06:10 το πρωί, η Ζώνη Αλλαγής κλείνει και για τους αθλητές

Εκκίνηση του αγώνα 06:30
Στις 06:30 το πρωί, είναι προγραμματισμένη η εκκίνηση του αγώνα με το άθλημα της Κολύμβησης.

Τερματισμός του αγώνα 21:30
Μέχρι και τις 21:30 το απόγευμα, πρέπει να έχει τερματίσει και ο τελευταίος αθλητής σύμφωνα με τα Χρονικά Όρια:• Κολύμβηση: 2 ώρες και 15 λεπτά μετά την εκκίνηση• Ποδήλατο: 10 ώρες και 15 λεπτά μετά την εκκίνηση• Τρέξιμο: 15 ώρες από την εκκίνηση

Απονομές

Οι απονομές των μεταλλίων σε όλους όσους τερματίσουν επιτυχώς και οι απονομές των κυπέλλων στους νικητές της γενικής κατάταξης και τους νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας, θα πραγματοποιηθούν στις 22:00 το απόγευμα στο μπαρ του ξενοδοχείου Miraluna, δίπλα στη Ζώνη Αλλαγής.

Χρονικά Όρια

Για να θεωρηθεί έγκυρος ένας αθλητής θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει κάθε σκέλος της εκδήλωσης, όχι αργότερα από τα παρακάτω χρονικά όρια.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο αθλητής μπορεί να συνεχίσει μόνος την προσπάθειά του, αλλά οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη τόσο για την ασφάλειά του, όσο και για τον ανεφοδιασμό του με τρόφιμα και ποτά κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας και του τρεξίματος.

Swim: 2 ώρα και 15 λεπτά

Ο τελευταίος κολυμβητής θα πρέπει να έχει βγει από τη θάλασσα σε 2 ώρα και 15 λεπτά από την εκκίνηση.
(τοπική ώρα 08:45 π.μ.)

Swim + Bike: 10 ώρες και 15 λεπτά

Ο τελευταίος ποδηλάτης θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την ποδηλασία σε 10 ώρες και 15 λεπτά από την εκκίνηση.
(τοπική ώρα 16:45 μ.μ.)

Swim + Bike + Run: 15 ώρες

Ο τελευταίος αθλητής θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον αγώνα σε 15 ώρες από την εκκίνηση.

(τοπική ώρα 21:30 μ.μ.)

Κανονισμοί – Οδηγίες

*θα υπάρχει η δυνατότητα για τους αθλητές στην αναστροφή για το ποδήλατο και για το τρέξιμο να κάνουν χρήση της τσάντας – Special Needs(την τσάντα θα τους την προμηθεύσουν οι διοργανωτές πριν τον αγώνα).

*για το τρέξιμο απαραίτητο αξεσουάρ: φακός

Χρονομέτρηση

Η χρονομέτρηση του αγώνα θα γίνει από την εταιρία Race System με χρήση τεχνολογίας RFID.

Για την χρονομέτρηση οι αθλητές θα χρειαστεί να φορέσουν το Tri-tag της εταιρίας RaceSystem, το οποίο τοποθετείται με Velcro στον αστράγαλο. Τα Tri-Tags που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να επιστραφούν μετά το τέλος του αγώνα.

Στο τέλος του αγώνα, εκτός από τον τελικό χρόνο κάθε αθλητή, θα υπάρχουν αυτόματα οι εξής επιμέρους χρόνοι:

Swim (χρόνος κολύμβησης)

T1 (χρόνος αλλαγής από κολύμβηση σε ποδηλασία)

Cycle (χρόνος ποδηλασίας)

T2 (χρόνος αλλαγής από ποδηλασία σε τρέξιμο)

Run (χρόνος τρεξίματος)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου