Ρεπορτάζ

Ποινή κάθειρξης 6 ετών σε ημεδαπό για κατάληψη δημοσίου κτήματος

Βαρύς έπεσε χθες ο πέλεκυς του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε έναν κάτοικο Αρχαγγέλου που καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για παράνομη ανέγερση κατασκευής εντός δημόσιας βραχώδους χορτολιβαδικής έκτασης και για παράνομη κατάληψη δημοσίου κτήματος.
Κρίθηκε ειδικότερα ένοχος για το ό,τι κατά το δεύτερο ‏εξάμηνο του έτους 2014 σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία αλλά πάντως μετά την 8η Αυγούστου 2014, στη θέση «Μελισσά» Αρχαγγέλου εμβαδού 501 τ.μ., το οποίο αποτελεί δημόσια βραχώδη χορτολιβαδική έκταση και ανήκει στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου, ανήγειρε άνευ δικαιώματος κατασκευάσματα και συγκεκριμένα προέβη σε περίφραξη του παραπάνω τμήματος ακινήτου με συρματόπλεγμα και σιδερένιους πασσάλους διαστάσεων 94 μ. μήκους και 1,20 μ. ύψους, καΙ επίσης κατασκεύασε βάση από μπετόν εμβαδού 68 τ.μ. επάνω στην οποία τοποθέτησε ‏τσιμεντόλιθους με σκοπό την ανέγερση παράνομου κτίσματος, και αυτογνωμόνως επιλήφθηκε δημοσίου κτήματος το οποίο βρίσκεται αναμφισβήτητα υπό την κατοχή του Ελληνικού Δημοσίου.

-Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε κατόπιν ποινικής διαπραγμάτευσης και έγκρισης σχετικού πρακτικού σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών έναν κάτοικο του Πειραιά για άνευ δικαιώματος ανέγερση κτίσματος και κατασκευάσματος εντός δασών, παράνομης εκχέρσωση δημόσιας έκτασης και ιδιωτικού δάσους και αυτογνώμονη κατάληψη δημοσίου κτήματος.
Ο κατηγορούμενος, που εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κ. Κυριάκο Παπαβασιλείου, στα «Στεγνά» εντός έκτασης που αποτελεί τμήμα της Κ.Μ. 4208ΑΕ Γαιών Αρχαγγέλου, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου από αρχική καταγραφή που μεταβιβάστηκε με την υπ’ αριθ. ΔΚ 5011/78/3627/80/21-4-1994 Απόφαση του Νομάρχη Δωδεκανήσου στην Εκκλησιαστική Επιτροπή της Ιεράς Μονής Παναγίας Τσαμπίκας και τμήμα της Κ.Μ. 4208ΑΕΑ Γαιών Αρχαγγέλου, ιδιοκτησίας ιδιώτη, που αποτελεί εκκλησιαστικό και ιδιωτικό δάσος τραχείας πεύκης, επιχείρησε ως εντολέας άνευ δικαιώματος κτίσματα και κατασκευάσματα και συγκεκριμένα αφού εκχέρσωσε έκταση γης 294 τ.μ., που αποτελεί εκκλησιαστικό δάσος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου