Τοπικές Ειδήσεις

170 Ροδίτες και Ροδίτισσες έλαβαν ήδη την τρίτη δόση

Συνολικά 170 Ροδίτες και Ροδίτισσες έχουν λάβει ήδη την τρίτη υπενθυμιστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν κάποιο αυτοάνοσο νόσημα. Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στο κέντρο υγείας Ρόδου στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, όπου ως γνωστόν χορηγείται το σκεύασμα της Pfizer.
Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει η χορήγηση της τρίτης δόσης και στα άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, από κινητές ομάδες του προγράμματος «Ελευθερία» και από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου τα άτομα άνω των 60 ετών, αλλά και οι υγειονομικοί που ολοκλήρωσαν τον βασικό τους εμβολιασμό πριν από τουλάχιστον έξι μήνες.
Γενικότερα οι εμβολιαστικοί ρυθμοί στη Ρόδο παρουσιάζουν μία μικρή άνοδο σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που αποδίδεται στην σχετικά μεγάλη ανταπόκριση των παιδιών 12-17 ετών στην εμβολιαστική εκστρατεία. Από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τις νεαρές ηλικίες, υπάρχει θετική ανταπόκριση.
«Έρχονται αρκετά παιδιά για να εμβολιαστούν μαζί με τους γονείς τους, οι οποίοι κατά κανόνα είναι εμβολιασμένοι. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση στην εμβολιαστική εκστρατεία από την πρώτη κιόλας στιγμή. Γενικότερα οι εμβολιαστικοί ρυθμοί παρουσιάζουν κάποια άνοδο σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα. Και χρειάζεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο η συμμετοχή του κόσμου στον εμβολιασμό, εάν είναι δυνατό σε ποσοστό 100%. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να περάσουμε ανώδυνα ένα ενδεχόμενο νέο κύμα της πανδημίας. Όσο πιο υψηλό είναι το ποσοστό εμβολιασμού, όσο πιο στέρεο τείχος ανοσίας χτίσουμε, τόσο λιγότερο εκτεθειμένοι θα είμαστε σε μία νέα επιδρομή της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Νίκος Παυλίδης, υπεύθυνος της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ρόδου.
Για την αντιμετώπιση της ενδεχόμενης αύξησης των κρουσμάτων στα παιδιά και ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες λόγω της έναρξης της λειτουργίας των σχολείων έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Πέρα από το ειδικό Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην Παιδιατρική Κλινική για «ύποπτα» κρούσματα Covid, έχει απομονωθεί ένα τμήμα της κλινικής με τέσσερις κλίνες.
Όπως έγραψε η «δ» την πρώτη κιόλας εβδομάδα της επαναλειτουργίας των σχολείων εντοπίσθηκαν περισσότερα από 55 κρούσματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά του νομού (μονοψήφιος ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση). Ο αριθμός αυτός προκάλεσε έντονη ανησυχία στην σχολική κοινότητα και γενικότερα, αν και η εικόνα φαίνεται βελτιωμένη από προχθές Τρίτη, καθώς εντοπίσθηκαν έπειτα από τη διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τέστ στα οποία προβλέπεται να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα οι μαθητές συνολικά έξι κρούσματα σε επίπεδο νομού, εκ των οποίων τα τέσσερα σε δημοτικά σχολεία της Ρόδου.
Αυξημένη είναι η κίνηση στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου τις τελευταίες ημέρες. Όταν τα παιδιά παρουσιάζουν συμπτώματα ή επειδή έχουν υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστικό τεστ με θετικό αποτέλεσμα, σπεύδουν με τους γονείς τους στο νοσοκομείο. Πολλά περιστατικά επιβεβαιώνονται, ωστόσο κανένα παιδί δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.
«Υπάρχει κάποια κινητικότητα στην παιδιατρική κλινική, ωστόσο κανένα παιδί δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί», δήλωσε ο διοικητής του ΓΝΡ, Γρηγόρης Ρουμάνης.
Σημειώνεται ότι στην κλινική Covid του ΓΝΡ νοσηλεύονται συνολικά 22 άτομα χωρίς να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου