Καθημερινή σχεδόν είναι η υποβολή μηνύσεων από την ΔΕΔΔΗΕ εις βάρος συμβεβλημένων με την ΔΕΗ για ρευματοκλοπές.
Οι παρεμβάσεις σε μετρητές παροχής ρεύματος αποτελούν πλέον ρουτίνα για τους ελεγκτές της υπηρεσίας, που έχουν μείνει στην κυριολεξία άφωνοι από την ευρηματικότητα των καταναλωτών που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μειώσουν το κόστος αγοράς ρεύματος, κλέβοντας!
Την Παρασκευή υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου 9 νέες μηνύσεις εις βάρος κατοίκων της Ρόδου και 2 εις βάρος δύο κατοίκων της Καρπάθου, από τον δικηγόρο της επιχείρησης κ. Γρηγόρη Μαυρομάτη.
Πιο συγκεκριμένα η πρώτη μήνυση υποβλήθηκε εις βάρος ενός κατοίκου Αγίων Αποστόλων Ρόδου και κατά παντός άλλου υπευθύνου, αυτουργού, συναυτουργού, ηθικού αυτουργού και εν γένει συμμετόχου.
Στις 13 Ιουνίου 2017 συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης του τριφασικού ηλεκτρικού ρεύματος του μηνυόμενου και διαπίστωσε ίχνη παραβίασης και συγκεκριμένα στο κάλυμμα του μετρητή εντοπίσθηκε τρύπα και είσοδος αντικειμένου (π.χ. καλώδιο) με σκοπό την αλλοίωση της ένδειξης, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, παρά μόνο μέρος αυτής.
Η χρονική περίοδος καταλογισμού μη καταγραφείσας ενέργειας εκτείνεται από 14 Ιουλίου 2013 έως 13 Ιουνίου 2017, το δε ύψος της ενέργειας, που έχει κλαπεί, για το ως άνω χρονικό διάστημα, υπολογίζεται σε 13.099 Kwh, η αξία της οποίας ανέρχεται στο ποσό των 1.243,77 ευρώ.
Η δεύτερη στρέφεται κατά μίας κατοίκου Αρχαγγέλου. Στις 24 Μαΐου 2018 συνεργείο προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης της μονοφασικής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της παροχής της μηνυόμενης και διαπίστωσε ίχνη παραβίασης στον μετρητή και συγκεκριμένα τρύπα στην αριστερή πλευρά του κελύφους του μετρητή, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, παρά μόνο μέρος αυτής.
Η ως άνω αξιόποινη πράξη της μηνυομένης υπολογίζεται ότι έλαβε χώρα, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα από την 30 Μαΐου 2013 έως την 23 Μαΐου 2018, το δε ύψος της ενέργειας, που έχει κλαπεί, για το ως άνω χρονικό διάστημα, υπολογίζεται σε 5.654 Kwh αξίας 1.138,35 ευρώ.
Η τρίτη μήνυση στρέφεται κατά ενός κατοίκου Αφάντου. Στις 26 Απριλίου 2017 συνεργείο προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης του τριφασικού ηλεκτρικού ρεύματος της παροχής του και διαπίστωσε ίχνη παραβίασης και συγκεκριμένα βρέθηκαν κομμένες οι σφραγίδες του κιβωτίου του μετρητή ήταν ξεβίδωτα τα βιδάκια των λαμακιών των πηνιών τάσης Β΄ και Γ΄ φάσης, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, παρά μόνο μέρος αυτής.
Η χρονική περίοδος καταλογισμού μη καταγραφείσας ενέργειας εκτείνεται από 1η Αυγούστου 2016 έως 26 Απριλίου 2017, το δε ύψος της ενέργειας, που έχει κλαπεί, για το ως άνω χρονικό διάστημα, υπολογίζεται σε 3.735 Kwh αξίας 791,84 ευρώ.
Η τέταρτη μήνυση στρέφεται κατά ενός κατοίκου Ηλιουπόλεως Ρόδου. Στις 21 Ιουνίου 2017 συνεργείο προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης του μονοφασικού ηλεκτρικού ρεύματος της παροχής του και διαπίστωσε ίχνη παραβίασης και συγκεκριμένα υπήρχε διακοπή επαφής στη γέφυρα τάσης της μία φάσης, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, παρά μόνο μέρος αυτής.
Η χρονική περίοδος καταλογισμού μη καταγραφείσας ενέργειας εκτείνεται από 18 Μαΐου 2015 έως 21 Ιουνίου 2017, το δε ύψος της ενέργειας, που έχει κλαπεί, για το ως άνω χρονικό διάστημα, υπολογίζεται σε 1.440 Kwh αξίας 278,01 ευρώ.
Η πέμπτη μήνυση στρέφεται κατά μιας κατοίκου Αγίων Αποστόλων Ρόδου. Στις 19 Μαΐου 2017 συνεργείο προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης της μονοφασικής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της μηνυόμενης και διαπίστωσε ίχνη παραβίασης στον μετρητή και συγκεκριμένα στο κάλυμμα του μετρητή είχε τρύπα και είσοδος αντικειμένου που αλλοίωνε την σωστή λειτουργία αυτού, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, παρά μόνο μέρος αυτής.
Η ως άνω αξιόποινη πράξη της μηνυομένης υπολογίζεται ότι έλαβε χώρα, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα από την 12 Νοεμβρίου 2012 έως 1η Ιουνίου 2016, το δε ύψος της ενέργειας, που έχει κλαπεί, για το ως άνω χρονικό διάστημα, υπολογίζεται σε 11.555 Kwh αξίας 1.958,57 ευρώ.
Η έκτη μήνυση στρέφεται κατά ενός κατοίκου Μασάρων. Στις 12 Μαρτίου 2018 συνεργείο προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης του τριφασικού ηλεκτρικού ρεύματος της παροχής του και διαπίστωσε ίχνη παραβίασης και συγκεκριμένα βρέθηκαν ανοιχτά τα λαμάκια της 1ης και της 3ης φάσης, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, παρά μόνο μέρος αυτής.
Η χρονική περίοδος καταλογισμού μη καταγραφείσας ενέργειας εκτείνεται από 2 Ιουλίου 2015 έως 12 Μαρτίου 2018, το δε ύψος της ενέργειας, που έχει κλαπεί, για το ως άνω χρονικό διάστημα, υπολογίζεται σε 7.531 Kwh αξίας 1.654,29 ευρώ.
Η έβδομη στρέφεται κατά του ίδιου αφού διαπιστώθηκε παραβίαση και σε άλλο μετρητή άλλης παροχής του.
Η χρονική περίοδος καταλογισμού μη καταγραφείσας ενέργειας εκτείνεται από 20 Απριλίου 2015 έως 12 Μαρτίου 2018, το δε ύψος της ενέργειας, που έχει κλαπεί, για το ως άνω χρονικό διάστημα, υπολογίζεται σε 8.005 Kwh αξίας 1.730,71 ευρώ.
Η όγδοη μήνυση στρέφεται κατά ενός κατοίκου Αγίων Αποστόλων. Στις 13/06/2017 συνεργείο προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης του τριφασικού ηλεκτρικού ρεύματος της παροχής του και διαπίστωσε ίχνη παραβίασης και συγκεκριμένα στο κάλυμμα του μετρητή υπήρχε τρύπα και είσοδος αντικειμένου (π.χ. καρφίτσας).
Η χρονική περίοδος καταλογισμού μη καταγραφείσας ενέργειας εκτείνεται από 17 Μαρτίου 2014 έως 13 Ιουνίου 2017, το δε ύψος της ενέργειας, που έχει κλαπεί, για το ως άνω χρονικό διάστημα, υπολογίζεται σε 7.405 Kwh αξίας 1.362,05 ευρώ.
Η ένατη μήνυση στρέφεται κατά ενός κατοίκου Ηλιούπολης Ρόδου. Στις 25 Απριλίου 2017 συνεργείο προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης του τριφασικού ηλεκτρικού ρεύματος του μηνυόμενου και διαπίστωσε ίχνη παραβίασης και συγκεκριμένα βρέθηκαν κομμένες οι σφραγίδες του κιβωτίου του μετρητή και ανοικτό το λαμάκι του πηνιού τάσης στην 2η φάση, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, παρά μόνο μέρος αυτής.
Η χρονική περίοδος καταλογισμού μη καταγραφείσας ενέργειας εκτείνεται από 16 Μαΐου 2012 έως 24 Απριλίου 2017, το δε ύψος της ενέργειας, που έχει κλαπεί, για το ως άνω χρονικό διάστημα, υπολογίζεται σε 463 Kwh αξίας 1.561,28 ευρώ.
Δύο μηνύσεις υποβλήθηκαν κατά ισάριθμων κατοίκων Καρπάθου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ