ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γώγος: Η κατάσταση είναι κρίσιμη, , αν χρειαστεί τα τοπικά μέτρα θα εφαρμοστούν σε επίπεδο χώρας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γώγος

Σήμα SOS για τη δια­σπορά του κορω­νοϊού εξέ­πεμψε ο καθη­γη­τής και μέλος της επι­τρο­πής λοι­μω­ξιο­λό­γων, Χαρά­λα­μπος Γώγος στο κεντρικό δελτίο ειδή­σεων του ΣΚΑΪ και τον Μάρκο Δεϊμέζη.

Στη σκιά του νέου ρεκόρ των 284 κρου­σμά­των σε ένα εικο­σι­τε­τρά­ωρο που ανα­κοι­νώ­θη­καν την Κυριακή, τα 141 κρού­σματα μόνο στην Αττική, ο κ. Γώγος δεν απέ­κλεισε το ενδε­χό­μενο να υπάρ­ξουν ορι­ζό­ντια μέτρα όπως αυτά που εφαρ­μό­στη­καν σε τοπικό επίπεδο (Λέσβος, Πόρος, κλπ). «Τοπικά μέτρα και ορι­ζό­ντια μέτρα μπορούν να ανεβουν σε επίπεδο. Αν υπάρχει λόγος, τα μέτρα όπως κλεί­σιμο μαγα­ζιών και η χρήση της μάσκας παντού μπορεί να εφαρ­μο­στούν σε επίπεδο χώρας» δήλωσε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Play Video

«Έχουμε χρόνο να ξεπε­ρά­σουμε το πρό­βλημα» δια­βε­βαί­ωσε πάντως ο επι­στή­μο­νας. «Ο Δείκτης R είναι πάνω από το 1, χτυπάει το καμπα­νάκι από πολλές πλευρές, πρέπει να το ακού­σουμε όλοι πριν αντι­με­τω­πί­σουμε σοβα­ρό­τερα προ­βλή­ματα που θα είναι δυσκο­λό­τερο να ελεγ­χθούν» προει­δο­ποί­ησε, απευ­θύ­νο­ντας έκκληση στους πολίτες, και ειδικά στους νέους, να λάβουν τα προ­βλε­πό­μενα μέτρα ασφα­λείας.

«Η κατά­σταση είναι κρίσιμη, ξεπερνά τα όρια του ανη­συ­χη­τι­κού, είναι κρίσιμη παγκο­σμίως η έξαρση του φαι­νο­μέ­νου πρέπει να υπάρξει συστρά­τευση, δεν είμαστε κλει­στές κοι­νω­νίες πρέπει να γίνει τερά­στια προ­σπά­θεια» ανέφερε δε.

«31 συμπο­λί­τες μας νοση­λεύ­ο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι… περά­σαμε το 30, δεν είμαστε ακόμα στο 90 που είχαμε το χειμώνα, αλλά είναι ακόμα καλο­καίρι αλλά δια­μορ­φώ­νε­ται κατά­σταση που θα τη βρούμε μπροστά μας το Σεπτέμ­βριο. Η δια­σπορά που έχουμε αυτή τη στιγμή θα πρέπει να ελεγ­χθεί ώστε να έχουμε την καλύ­τερη δυνατή κανο­νι­κό­τητα την επερ­χό­μενη χει­με­ρινή περίοδο» εξήγησε ο κ. Γώγος.

«Αν χρεια­στεί να τρο­πο­ποι­η­θεί η ημε­ρο­μη­νία έναρξης της σχο­λι­κής χρονιάς, που έχει ορίσει για τις 7 Σεπτέμ­βριου, θα πρά­ξουμε ανα­λό­γως” επι­σή­μανε ο καθη­γη­τής. Τόνισε ότι η Επι­τροπή θα παρα­κο­λου­θεί τα επι­δη­μιο­λο­γικά δεδο­μένα μέχρι τελευ­ταία στιγμή, σχο­λιά­ζο­ντας εξάλλου πως η 7η Σεπτεμ­βρίου είναι κοντινή ημε­ρο­μη­νία με τη 14η Σεπτεμ­βρίου.

Πηγή: skai.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.