Πολιτιστικά

Τιμητική διάκριση για τον Καρπάθιο συγγραφέα Μανώλη Κασσώτη

Το απόγευμα της Κυριακής, 4ης Αυγούστου 2019, στο Ξενοδοχείο ELECTRA BEACH, στα Πηγάδια Καρπάθου, ο Τομέας Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου του Τμήματος Φιλολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου διοργάνωσαν τιμητική εκδήλωση για τον Καρπάθιο συγγραφέα Μανώλη Κασσώτη, ο οποίος ζει μόνιμα στις ΗΠΑ και επισκέπτεται τη γενέτειρά του Κάρπαθο κάθε καλοκαίρι.

Για το σημαντικό συγγραφικό, πολιτιστικό και δημοσιογραφικό έργο και την προσωπικότητα του τιμωμένου μίλησαν ο Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, Δικηγόρος -Συγγραφέας και επιμελητής των έργων του Μανόλης Μακρής, ο Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας του ΕΚΠΑ Διονύσιος Καλαμάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του Ινστιτούτου, ερευνητής της Καρπαθιακής Λαογραφίας Ηλίας Εμμ. Βασιλαράς και ο Ομότιμος Καθηγητής Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, Διευθυντής του Ινστιτούτου, οι οποίοι και του επέδωσαν Τιμητικό Δίπλωμα σε περγαμηνή.

Οι ομιλητές έδωσαν μία πολυεπίπεδη εικόνα του όλου έργου του Καρπάθιου συγγραφέα και ιστορικού ερευνητή και υπογράμμισαν τη σημασία του. Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα, στην προσφορά του στον απόδημο ελληνισμό, το πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο του τιμωμένου.

Το βιογραφικό του τιμωμένου ανέγνωσε η κ. Λέλα Λάμπρου –Αντωνίου, ενώ το πρόγραμμα συντόνισε με επιτυχία η κ. Σοφία Χατζηγεωργίου–Τούμα, εκπαιδευτικοί.

Στο τέλος ο τιμώμενος ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους παρισταμένους.

Παρέστησαν ο Πανοσ. Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβροσίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Νισύριος, ο Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Υπουργός και Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσίου Δικαίου Σπυρίδων Φλογαΐτης, ο Καθηγητής της Χειρουργικής, Διευθυντής του Τμήματος Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και Μεγάλος Ευεργέτης του Ινστιτούτου Ντίνος Κωνσταντινίδης, ο Καθηγητής και Πρόεδρος των απανταχού Καρπαθίων Γιάννης Καραϊτιανός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεώργιος Τούμα και Γεώργιος Δήμαρχος και πολύς κόσμος.

Το Ινστιτούτο του ΕΚΠΑ και το Τοπικό Παράρτημα ευχαριστούν θερμά τους Διευθυντές του Ξενοδοχείου Δημήτρη και Μαρία Βούρτση, για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου