Τοπικές Ειδήσεις

Αίτημα του Β. Υψηλάντη για τη διατήρηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ των σεισμοπλήκτων ακινήτων στην Κω

Ο Α’ Κοσμήτορας και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταικούρα και τον Υφυπουργό κ. Α. Βεσυρόπουλο ζήτησε με επιστολή του τη διατήρηση και αυτή τη χρονιά της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ των σεισμόπληκτων ακινήτων της Κω. Η επιστολή του βουλευτή Δωδεκανήσου είναι η ακόλουθη:

Αθήνα 23 Αυγούστου 2019

Προς τον

Αξιότιμο κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Υπουργό Οικονομικών και

Αξιότιμο κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Υφυπουργό Οικονομικών

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας ζητήσω την εξέταση από μέρους σας και ρύθμισης του παρακάτω δίκαιου αιτήματος που αφορά το σεισμόπληκτο νησί της Δωδεκανήσου, την Κω και συγκεκριμένα:

Με το άρθρο 13 του νόμου 4484/1.8.2017 προβλέφθηκε η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, για τα έτη 2017 και 2018, των κτισμάτων και των αναλογούντων οικοπέδων στη νήσο Κω, που αποδεδειγμένα είχαν υποστεί ζημιές από τον σεισμό στις 21 Ιουλίου 2017. Ζητώ την παράταση της απαλλαγής αυτής και για το έτος 2019 για τις ανάλογες περιπτώσεις, καθώς:

α.δεν έγιναν αποτελεσματικές ενέργειες για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων

β.οι αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν τα εμπορεύματά τους εκκρεμούν ακόμα.

Σε αναμονή απαντήσεώς σας, δεχθείτε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου.

Με εκτίμηση

Βασίλης Α. Υψηλάντης

Α’ Κοσμήτορας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου