Τοπικές Ειδήσεις

Βγαίνουν άμεσα στο σφυρί 33 ξενοδοχεία-Από τη Λέρο και τους Λειψούς ως τον Πλαταμώνα

«Στο σφυρί» αναμένεται να βγουν μέχρι το τέλος του έτους ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δημοφιλή νησιά και προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας. Μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, αλλά και μικρότερα καταλύματα οδηγούνται σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό μέχρι το τέλος του έτους, ενώ σε αναστολή βρίσκονται τρεις ακόμη υποθέσεις. Πρόκειται στο σύνολό τους για 33 επιχειρήσεις με αξία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Τα «φιλέτα»
Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 15 εκατ. ευρώ βγαίνει σε πλειστηριασμό το 5 αστέρων Kandia’s Castle Resort & Thalasso, δυναμικότητας 137 δωματίων και 260 κλινών, που ανήκει στην εταιρεία Παλαμήδης Α.Ε. (Κ. Μάρκου Ανώνυμη Εταιρεία Τουριστικών Ενεργειακών Επιχειρήσεων).

Ο πλειστηριασμός είχε οριστεί αρχικά για τις 9 Ιουνίου με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas ωστόσο ματαιώθηκε λόγω μη υποβολής προσφορών και ορίσθηκε ως νέα ημερομηνία διενέργειάς του η 23η Ιουλίου. O πλειστηριασμός αφορά το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100% ενός ενιαίου ακινήτου, συνολικού εμβαδού 31.536,48 τ.μ., που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Ιρίων, της Δημοτικής Ενότητας Ασίνης, του Δήμου Ναυπλιέων, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στην Πελοπόννησο και ειδικότερα στη θέση «Χαντάκια» στην παραλία Κάνδιας.

Για τις 29 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων, δυναμικότητας 235 δωματίων περίπου, Sunshine Crete Beach που ανήκει στην «ΑΚΤΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ», πρόεδρος της οποίας είναι ο Ιωάννης Λελάκης, και βρίσκεται το Κουτσουνάρι της Ιεράπετρας. To συγκρότημα απαρτίζεται από το κύριο κτίριο και μερικούς επιμέρους μικρότερους κτιριακούς όγκους, με τη συνολική επιφάνεια των κτιρίων να είναι 17.392,00 τ.μ. Ως τιμή πρώτης προσφοράς για τον συγκεκριμένο δημόσιο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, έχει οριστεί το ποσό των 9 εκατ. ευρώ, αντίστοιχο με την εμπορική αξία του ακινήτου.

Το Blue Hotel Skiathos, πρώην «Νόστος», της εταιρείας Ιωνική Ξενοδοχειακή Α.Ε., πρόεδρος της οποίας είναι η Ζωή Σουγιουλτζόγλου, βγαίνει «στο σφυρί» την 1η Δεκεμβρίου με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas και τιμή πρώτης προσφοράς τα 7,6 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη θέση Τζανεριά και έχει δυναμικότητα 159 δωματίων και 308 κλινών. Η ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει και 18 bungalows, τα οποία έχουν εκτιμηθεί στα 840.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός αφορά μία ακόμη βίλα και ένα οικόπεδο με τιμή πρώτη προσφοράς τα 288.000 και 73.000 ευρώ αντίστοιχα, με τους υποψήφιους πλειοδότες να διατηρούν την ευχέρεια να δηλώσουν συμμετοχή σε όλους ή σε ορισμένους από τους συσχετισμένους πλειστηριασμούς.

Το ξενοδοχείο REX, ένα από τα πρώτα νεοκλασικά κτίρια της Καλαμάτας που από τα τέλη του 19ου αιώνα φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες, Έλληνες και ξένους πολιτικούς και ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων, βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 7 Ιουλίου, με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas. Το συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχείο που ανήκει στην ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΑΜΩΝ REX και βρίσκεται στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας δίπλα από το δημαρχείο της πόλης, έχει τιμή πρώτης προσφοράς στα 5.401.419 ευρώ.

Για την 7η Ιουλίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για την ξενοδοχειακή μονάδα Nefeli Hotel Lipsi της εταιρείας ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΕΦΕΛΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,6 εκατ. ευρώ, το συγκρότημα έχει δυναμικότητα 20 διαμερισμάτων με 50 κλίνες, που αποτελείται από 14 διαμερίσματα ενός χώρου με δυναμικότητα 28 κλινών, 4 διαμερίσματα δύο χώρων με δυναμικότητα 12 κλινών και 2 διαμέρισμα τριών χώρων με δυναμικότητα 10 κλινών. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Κάμπος των Λειψών, σε απόσταση 30 μέτρων από τη θάλασσα. Επισπεύδουσα εμφανίζεται η ιταλικής καταγωγής Ρομπέρτα Αρτσελόνι του Κάρλο.

Από τη Λέρο ως τον Πλαταμώνα
Στη Λέρο βρίσκεται η έτερη ξενοδοχειακή μονάδα της ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΕΦΕΛΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, το Nefeli Hotel, που θα βγει σε πλειστηριασμό στις 7 Ιουλίου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,79 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο του νησιού της Λέρου μεταξύ του οικισμού της Αγίας Μαρίνας, ο οποίος αποτελεί και την πρωτεύουσα του νησιού -στην οποία βρίσκεται και ένας από τους δύο εμπορικούς λιμένες του- και του παραλιακού οικισμού Άλιντα. Η τριών αστέρων ξενοδοχειακή μονάδα αποτελείται από συγκρότημα 6 κτιρίων. Η αρχική κατασκευή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος προσδιορίζεται περίπου το 1992 με αρχική δυναμικότητα 30 κλινών. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2007 και ως αποτέλεσμα είχαν τη δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος επιπλωμένων διαμερισμάτων 3 αστέρων συνολικής δυναμικότητας 56 κλινών.

Στα 2,97 εκατ. ευρώ έχει οριστεί η τιμή πρώτη προσφοράς για το ξενοδοχείο LIAPADES BEACH HOTEL που βρίσκεται στην Κέρκυρα, με επισπεύδουσα την F.K. FOOD LOGISTICS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Το ξενοδοχείο αποτελείται από ένα διώροφο κτίριο, δυναμικότητας 27 υπνοδωματίων – 52 κλινών, ένα μονώροφο κτίριο, δυναμικότητας 16 υπνοδωματίων και ένα διαμέρισμα 5 δωματίων και 42 κλινών, υπαίθρια πισίνα και δύο μπαρ.

Στις 9 Ιουλίου, με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas και τιμή πρώτης προσφοράς 2.039.000 ευρώ, βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα οικόπεδο της ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΜΠΕΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. μαζί με το υπάρχον κτιριακό συγκρότημα που λειτουργούσε ως ξενοδοχείο Β’ τάξης στον δήμο της Πάτρας.

Η Εθνική ΤράπεζαΕΤΕ -0,04% εμφανίζεται επισπεύδουσα στον πλειστηριασμό για την ξενοδοχειακή μονάδα 3 αστέρων Iberis, ιδιοκτησίας της «ΡΕΤΖΕΠΗ ΑΝΝΑ – ΦΑΚΑΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ Ο.Ε.» που θα διεξαχθεί στις 9 Ιουλίου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,012 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται στη Δημοτική κοινότητα Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου Κοζάνης και έχει έκταση 5.058 τ.μ. Το ξενοδοχείο έχει δυναμικότητα 34 κλινών και 14 δωματίων.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grΜε τιμή πρώτης προσφοράς την εμπορική αξία του ακινήτου στα 1.942.067 ευρώ και επισπεύδουσα τη Cepal Hellas βγαίνει στο «σφυρί» το Hotel Ioannou V & P Resort. Το ακίνητο της Π. ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα και ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουλίου.

Στις 30 Ιουνίου βγαίνει σε πλειστηριασμό το 2 αστέρων «Andromeda Corfu» στους Περουλάδες της Κέρκυρας. Η ξενοδοχειακή μονάδα αποτελείται από 4 κύρια κτίρια και έχει δυναμικότητας 27 διαμερίσματα (19 δίκλινα διαμερίσματα, 8 μεζονέτες) και 35 δωμάτια (62 κλινών). Επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas και η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται σε 1.890.000 ευρώ.

Το 2 αστέρων Hotel Azur με επισπεύδοντα ιδιώτη και τιμή πρώτης προσφοράς στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 14 Ιουλίου. Το ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 28 δωματίων και 56 κλινών και βρίσκεται στον Πολύχρονο Κασσάνδρας της Χαλκιδικής.

Στα 1,4 εκατ. ευρώ ανέρχεται η τιμή πρώτης προσφοράς για το ξενοδοχείο Royal Palace της ΡΟΑΓΙΑΛ ΠΑΛΛΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. που βγαίνει στο «σφυρί» στις 7 Ιουλίου με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas και βρίσκεται στον Πλαταμώνα της Πιερίας.

Με επισπεύδουσα την Intrum Hellas και τιμή πρώτης προσφοράς στα 1,1 εκατ. ευρώ βγαίνει στις 14 Ιουλίου στο «σφυρί» το Iria Beach Hotel της ΙΡΙΑ ΜΠΙΤΣ Σ. ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ Α.Ε. – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ.

Στις 21 Ιουλίου αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό ένα οικόπεδο εντός του οποίου υπάρχει ένα ημιτελές κτίριο που προορίζεται για την ανάπτυξη ξενοδοχείου. Το ακίνητο της εταιρείας ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΑΡΗΣ Α.Ε βρίσκεται στον Δήμο Ηλιδας και επισπεύδουσα εμφανίζεται η ΑΝ-ΗΛΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, με την τιμή πρώτης προσφοράς να διαμορφώνεται στα 1.068.700 ευρώ.

Τέλος, στις 23 Ιουνίου βγαίνει σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο «Δρυάδες» της ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΤΙΔΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. στη Νάουσα Ημαθίας, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1.088.000 εκατ. ευρώ. Επισπεύδουσα για το κλασικού τύπου ξενοδοχείο 3 αστέρων εμφανίζεται η Intrum Hellas.

Πηγή euro2day.gr
Εύα Δ. Οικονομάκη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου