Τοπικές Ειδήσεις

Σε Κάσο και Κάρπαθο το πρόγραμμα ελέγχου «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.»

Στην Κάσο και την Κάρπαθο θα εφαρμοστεί αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης & ασκήσεων του ΕΚΑΒ με την κωδική ονομασία «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.», σχετικά με τη διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών SARS–CoV-2, από τους Επαγγελματίες Υγείας αλλά και τα στελέχη των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων & υπηρεσιών της νησιωτικής χώρας.
Την Τετάρτη 24/6/2020 το πρόγραμμα ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης & ασκήσεων θα πραγματοποιηθεί στο Υγειονομικό προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κάσου αλλά και στα στελέχη του τοπικού Λιμενικού Σταθμού.
Την Κυριακή 28/6/2020 θα γίνει πραγματοποίηση προγράμματος ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης & ασκήσεων στο Υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καρπάθου αλλά και στα στελέχη του τοπικού Λιμεναρχείου
Το πρόγραμμα ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης & ασκήσεων «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.» ξεκίνησε στις 26 Μαΐου 2020 και μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από τις επιχειρησιακές ομάδες του ΕΚΑΒ σε όλους τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς, τα Λιμεναρχεία, τα Λιμενικά Τμήματα & τους Λιμενικούς Σταθμούς σε 40 νησιωτικούς προορισμούς .
Με την ολοκλήρωση της 5ης εβδομάδας (24/6-30/6) και κατόπιν της συλλογής, της επεξεργασίας και της αξιολόγησης των δεδομένων από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ) και την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ (ΟΔΙΚ-ΕΚΑΒ), τα πλήρη στοιχεία θα παρουσιαστούν, από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Πηγή : ert.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου